Транслював російську пропаганду у Харківській області: чи покарають колаборанта

Зловмиснику заочно повідомили про підозру у скоєнні злочину

У Балаклії правоохоронці виявили колаборанта, який під час окупації міста транслював російську пропаганду. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Під час окупації міста Балаклія 43-річний чоловік добровільно обійняв посаду "помічника начальника управління тимчасової цивільної адміністрації". Колаборант керував та контролював облаштування та підключення гучномовців у місті. Через обладнання  транслювалась російська пропаганда. 

За даним фактом слідчі відділу поліції Ізюмського РУП відкрили кримінальне провадження за ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 

Зловмиснику заочно повідомили про підозру у скоєнні злочину.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Ізюмському районі слідчі заочно повідомили про підозру "народним поліцейським". Зловмисники добровільно співпрацювали з окупантами. Про підозру оголосили трьом особам - 31-річній жінці, 31 та 27-річним місцевим мешканцям. У поліції повідомили, що зловмисники працювали у незаконному правоохоронному органі "народної поліції" смт Борова під час тимчасової окупації регіону.

Один чоловік з квітня працював "старшим патрульним". Він проводив допити жителів, здійснював патрулювання, арештовував автомобілі, виявляв та вилучав боєприпаси. Другий чоловік з квітня працював на посаді "оперуповноваженого". Він патрулював територію, відбирав пояснення та допитував місцевих жителів. Жінка була "дізнавачем". Вона проводила "досудове розслідування" кримінальних проступків.


Читайте также