На Харківщині виявили “народних поліцейських”: чим займалися зловмисники

Зловмисники працювали у незаконному правоохоронному органі "народної поліції" смт Борова

В Ізюмському районі слідчі заочно повідомили про підозру "народним поліцейським". Зловмисники добровільно співпрацювали з окупантами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Про підозру оголосили трьом особам - 31-річній жінці, 31 та 27-річним місцевим мешканцям. У поліції повідомили, що зловмисники працювали у незаконному правоохоронному органі "народної поліції" смт Борова під час тимчасової окупації регіону. 

Зловмисники виконували наступні посадові обов'язки: 

  • приймали заяви від громадян,

  • проводили "розслідування" злочинів,

  • складали доповідні записки на ім'я керівника,

  • здійснювали патрулювання території обслуговування,

  • закликали місцевих мешканців "працевлаштуватись" у новостворений правоохоронний орган.

Один чоловік з квітня працював "старшим патрульним". Він проводив допити жителів, здійснював патрулювання, арештовував автомобілі, виявляв та вилучав боєприпаси.

Другий чоловік з квітня працював на посаді "оперуповноваженого". Він патрулював територію, відбирав пояснення та допитував місцевих жителів.

Жінка була "дізнавачем". Вона проводила "досудове розслідування" кримінальних проступків.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Покарання за порушення законодавства передбачене у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років. Також у разі доведення провини зловмисників, їх позбавлять права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що прокурори Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомили про підозру 34-річному чоловіку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися