Можливості рятувальників Харкова та області значно зростуть

Вже сьогодні на бойове чергування вийшла нова техніка рятувальників.

Наприкінці минулого року Державною службою України з надзвичайних ситуацій для Харківського гарнізону ДСНС придбано за кошти державного бюджету 23 одиниці сучасної пожежно-рятувальної техніки, яка вже сьогодні стала на бойове чергування у підрозділах Харківського гарнізону ДСНС та допомагатиме рятувати людські життя від наслідків ворожих атак, природних і техногенних надзвичайних ситуацій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

3 січня ця техніка була представлена в рамках її урочистої передачі харківським рятувальникам на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Харківській області.

Основою даного автопарку є пожежні автоцистерни: 15 на шасі "DAEWOO Maximus", 2 на шасі "Ford" і 2 – "Isuzu NQR". Всі ці моделі пожежних цистерн вигідно відрізняються від їхніх застарілих аналогів радянської доби. В першу чергу можливістю вивозу більшої кількості води, більш потужними двигунами та продуктивнішими пожежними насосами. Також вони вже обладнані сучасним пожежно-технічним та аварійно-рятувальним обладнанням.

Крім того, рятувальники отримали спеціальну аварійно-рятувальна машину важкого типу САРМ-В, яка сконструйована на базі "Tatra Terra (6х6)" і призначена для забезпечення дій рятувальників під час виконання найбільш трудомістких робіт, пов'язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, 2 спеціальні аварійно-рятувальні машини легкого типу САРМ-Л на базі автомобілів підвищеної прохідності "Mitsubishi L200".

Дані авто обладнані сучасним аварійно-рятувальним обладнанням та спорядженням, що дозволить значно підвищити оперативність та ефективність дій рятувальників під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, стихійних лих, та інших НС.

Також в новому році рятувальникам Харківщини буде допомагати у перевезенні техніки та вантажів тягач на шасі "Ford".

Завдяки отриманим автомобілям можливості оперативного реагування на надзвичайні ситуації всіх типів у бойових підрозділів ДСНС Харківської області значно зростуть.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Російські війська з мінометів обстріляли рятувальників Харківщини

Станом на ранок 3 січня за оперативною інформацією росіяни знищили та пошкодили 1 тисячу 629 одиниць пожежно-рятувальної техніки. Розстріляли, підірвали, розібрали на деталі, вкрали. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

3 січня рятувальники отримали повідомлення, що близько 10:00 у смт Дворічна Куп'янського району Харківщини, внаслідок мінометного обстрілу, було пошкоджено ще два пожежні автомобілі. Жертв та постраждалих серед особового складу на щастя немає. 

Читайте также