Де та як живуть ВПО на Харківщині (ФОТО)

Довідки ВПО отримали 371 тисяча громадян

У Харківській області зареєстровано понад 450 тис. внутрішньо переміщених осіб. Громадян забезпечують тимчасовим житлом і гуманітарною допомогою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Нині у Харківській області на обліку в місцевих управліннях соціального захисту населення перебувають 452,8 тисячі переселенців. З них 371 тисяча громадян звернулася по довідки ВПО після 24 лютого 2022 року. 

За словами заступниці начальника Харківської ОВА Віти Ковальської, здебільшого переселенців розміщують у гуртожитках закладів освіти. У таких закладах наразі оселилося 2092 людини.

Також триває робота щодо забезпечення потреб ВПО. У цьому питанні допомагають міжнародні організації. У цьому питанні Харківська ОВА тісно співпрацює з керівником Офісу Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення в Україні, Представництвом ООН в України тощо.

Також у регіоні триває евакуація населення. З деокупованих територій області евакуювали майже 25 тисяч осіб, зокрема 2640 дітей і 553 особи з інвалідністю. У Харківській області розмістили понад 14,2 тисячі осіб, в інші регіони виїхали більш ніж 10,6 тисячі жителів звільнених з російської окупації громад.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області діє Координаційний гуманітарний штаб, з яким співпрацює понад 120 волонтерських організацій та благодійників.

Штаб надає гуманітарну допомогу жителям деокупованих територій Харківської області. Однак у разі потреби, мешканці ДОТ можуть звернутися по допомогу до волонтерів та благодійників.


Читайте также