Куди звертатися жителям Харківщини, щоб отримати індивідуальну допомогу

Мешканці ДОТ можуть звернутися по допомогу до волонтерів та благодійників

У Харківській області діє Координаційний гуманітарний штаб, з яким співпрацює понад 120 волонтерських організацій та благодійників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Штаб надає гуманітарну допомогу жителям деокупованих територій Харківської області. Однак у разі потреби, мешканці ДОТ можуть звернутися по допомогу до волонтерів та благодійників. Для цього потрібно відвідати сайт штабу та вибрати відповідний лінк. Також потрібно буде заповнити реєстраційну форму, вказати уточнюючу інформацію. 

До штабу можна звернутися з питань евакуації з деокупованих територій, а також надання та отримання гуманітарної допомоги чи перепустки на ДОТ. Також окремо можна відправити запит на отримання допомоги для дітей на ДОТ та дітей ВПО. 

Щодо отримання перепустки на деокуповані території Харківської області, то її видають для здійснення гуманітарної місії. На сайті значиться, для отримання перепустки потрібно заповнити форму до 16:00. Отримати її буде можна у Держпромі (8 під’їзд, Координаційний гуманітарний центр) з 19:15 до 20:00. Перепустка не видається день у день, тільки на майбутнє.

Заявка на евакуацію подається одна на адресу.

На сайті також можна переглянути:

  • звіт про відвантажену гуманітарну допомогу;

  • реєстр відвантаженої гуманітарної допомоги для БФ та волонтерів;

  • мапу відвантаженої гуманітарної допомоги.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області гуманітарний штаб продовжує забезпечувати допомогою населення регіону та надає підтримку військовослужбовцям. З початку 2023 року мешканцям громад уже передали 14 383 продовольчі набори, майже 138 тисяч літрів олії та 6 тонн одягу.




Катерина

19 січня 2023, 22:37

.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися