У Харківській області встановили рекорд: подробиці

Підрозділи ДСНС за одну добу знешкодили 430 вибухонебезпечних предметів

Сапери ДСНС на Харківщині встановили рекорд із розмінування. Про це розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону, повідомляють "Коментарі. Харків". 

“У нас такий є позитивний рекорд. 430 вибухонебезпечних предметів було знешкоджено за одну добу підрозділами ДСНС”, - розповів очільник області. За його словами, виконати роботи в такому об'ємі дозволили погодні умови, і, власне, те, що почалися роботи з розмінування доріг та напрямків, які ведуть до міста Вовчанськ.

Олег Синєгубов повідомив, що люди вже деякий час користуються цією дорогою, і наразі проводиться розмінування узбіч та лісосмуг вздовж неї.

У ДСНС зазначили, що протягом доби (станом на ранок 26 січня) піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили 16 вибухонебезпечних предметів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області 500 тисяч га сільгоспугідь потребують розмінування. Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов 29 грудня зауважив, що Харківська область була у трійці лідерів з виробництва сільгосппродукції. Однак наразі в регіоні 500 тисяч га полів забруднені вибухонебезпечними предметами. За словами спеціаліста, роботи з розмінування потрібно провести до початку сезонних робіт. Євген Іванов зауважив, що уже зараз потрібно складати графіки розмінувань територій, розуміти, які сили можуть бути залучені від державних підрозділів і неурядових кампаній.

Заступник начальника ХОВА також зазначив, що ситуація з розмінуванням сільськогосподарських земель ускладнюється тим, що північні та східні кордони області й досі знаходяться під ворожими обстрілами, а близько 2% території ще перебуває в окупації.


Читайте также