Скільки сільгоспугідь на Харківщині потрібно розмінувати та чому це складно зробити

У ХОВА зазначали, що роботи з розмінування потрібно провести до початку сезонних робіт

У Харківській області 500 тисяч га сільгоспугідь потребують розмінування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов 29 грудня зауважив, що Харківська область була у трійці лідерів з виробництва сільгосппродукції. Однак наразі в регіоні 500 тисяч га полів забруднені вибухонебезпечними предметами. За словами спеціаліста, роботи з розмінування потрібно провести до початку сезонних робіт.

Євген Іванов зауважив, що уже зараз потрібно складати графіки розмінувань територій, розуміти, які сили можуть бути залучені від державних підрозділів і неурядових кампаній.

Заступник начальника ХОВА також зазначив, що ситуація з розмінуванням сільськогосподарських земель ускладнюється тим, що північні та східні кордони області й досі знаходяться під ворожими обстрілами, а близько 2% території ще перебуває в окупації.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що минулої доби російські загарбники з мінометів та артилерії завдавали ударів по мирному населенню міст і сіл Харківщини. Під вогнем опинилися Куп'янськ, Вовчанськ та інші населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів. У Куп'янську ворожими обстрілами було пошкоджено господарські будівлі, виникли масштабні пожежі. 

В Обласному центрі екстреної медичної допомоги повідомили, що за добу постраждалих не було.  В області тривають роботи з розмінування. За минулу добу піротехніки ДСНС знешкодили 80 вибухонебезпечних предметів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися