Стало відомо, скільки людей повернулося в Харків та Харківську область

У Харкові та області зареєстровано 450 тис. ВПО

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що через місяць повномасштабної війни в Харкові залишалося 200-300 тисяч осіб, зараз нараховується 1 млн 100 тис. жителів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Media Center Ukraine - Ukrinform.

У Харкові та області також зареєстровано 450 тис. ВПО. При цьому у місто та область, за словами Олега Синєгубова, повертаються люди. “Вже не так активно, але повертаються на ті території, де відносно безпечно. Чому відносно безпечно, тому що ракета с-300 може дістати будь-якої частини території Харківської області і час польоту ракети — 30-40 секунд”, - наголосив Олег Синєгубов. 

Стосовно інших населених пунктів, приміром, у Лозовій, де проводилася евакуація, коли частина області ще була окупована, налічувалося близько 10 тисяч людей. Наразі кількість жителів збільшилася 60 тис. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, якщо буде наступ чи спроба наступу, він не має стати для Харківщини неочікуваним. За словами начальника ХОВА Олега Синєгубова, у такому ракурсі продовжується підготовка обороноздатності Харківської області по півночі, північно-східному напрямку. Фактично, роботи ведуться по всій лінії державного кордону з країною-агресором, а це 315 кілометрів. “І ми посилюємо там фортифікаційні споруди, обладнання, інженерні військові обладнання для того, щоб у ворога не було жодного шансу відбити втрачені ним позиції восени та навесні цього року”, – наголосив Олег Синєгубов. Він також зауважив, що збільшення військової присутності росіян на Харківщині наразі немає.


Читайте также