Олег Синєгубов про наступ Росії на Харківську область

Збільшення військової присутності росіян на Харківщині наразі немає

Якщо буде наступ чи спроба наступу, він не має стати для Харківщини неочікуваним. Про це заявив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону, повідомляють "Коментарі. Харків".  

За словами начальника ХОВА, у такому ракурсі продовжується підготовка обороноздатності Харківської області по півночі, північно-східному напрямку. Фактично, роботи ведуться по всій лінії державного кордону з країною-агресором, а це 315 кілометрів. “І ми посилюємо там фортифікаційні споруди, обладнання, інженерні військові обладнання для того, щоб у ворога не було жодного шансу відбити втрачені ним позиції восени та навесні цього року”, – наголосив Олег Синєгубов.

Він також зауважив, що збільшення військової присутності росіян на Харківщині наразі немає. “Наші військові постійно зміцнюють свої позиції та готові до всіх можливих сценаріїв. Будь-яка спроба наступу буде відбита”, - зазначив очільник області.  

Олег Синєгубов також розповів про ситуацію в області. Він повідомив, що ворог продовжує обстрілювати прикордонні населені пункти області. Зокрема Куп'янськ, Вовчанськ, Дворічну та інші.

Також в регіоні триває надання усієї можливої допомоги, у тому числі й тимчасового житла, усім цивільним, які мають бажання евакуюватися з населених пунктів, де тривають ворожі обстріли.

Щодо нещодавнього обстрілу Харкова Олег Синєгубов повідомив, що під'їзд 4-поверхового житлового будинку, у який влучила російська ракета, наразі для життя непридатний. Всі мешканці з нього евакуйовані. В інших під'їздах відновлено електро-, тепло- та водопостачання. Експертизи пошкодженого будинку ще тривають, але за попередніми висновками, пошкоджений під'їзд може бути відновлений.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що спеціалісти ліквідували всі пошкодження та відновили теплопостачання в 3-му та 4-му під'їздах будинку.




Джерело: https://t.me/synegubov
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися