Стало відомо, як покарали коригувальника ворожого вогню по Харкову

У суді чоловік свою вину не визнав і заявив, що справу проти нього сфабрикували правоохоронці

Суд визнав винним інженера з ремонту котельно-турбінного обладнання однієї з харківських ТЕЦ у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що 37-річний засуджений співпрацював з представником країни-агресора. Засуджений з початку березня 2022 року передавав у месенджері військовослужбовцю незаконного збройного формування терористичної організації “ЛНР” відомості щодо місцеперебування військової техніки та особового складу ЗСУ в Харкові. Також він повідомляв про переміщення військових та техніки по місту.

Крім того, засуджений фіксував наслідки ворожих обстрілів — позначав на гугл-картах точні місця влучань військових РФ по об’єктах, розташованим у Харкові. Отримані дані загарбники використовували для наведення та коригування вогневих ударів по місту.  

Чоловіка викрили та затримали 15 березня минулого року. Встановлено, що куратора, якому засуджений “зливав” дані, наразі ліквідовано. У суді чоловік свою вину не визнав і заявив, що справу проти нього сфабрикували правоохоронці. Київський районний суд м. Харкова виніс обвинувальний вирок 17 лютого. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 7 лютого правоохоронці затримали російського агента, який причетний до ракетного удару, завданого ворожими військами 5 лютого по Харкову. 

Читайте также