Стало відомо, хто коригував нещодавній ворожий обстріл Харкова

Чоловік активно співпрацював з російською розвідкою

У Харкові чоловіку повідомили про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

7 лютого правоохоронці затримали російського агента, який причетний до ракетного удару, завданого ворожими військами 5 лютого. Тоді російські військові обстріляли один з вищих навчальних закладів м. Харкова та житлові будинки. Чоловіка викрили біля будівлі пошкодженого вишу. Він робив фото - фіксував наслідки обстрілу для “звіту” російським спецслужбам. 

Ворожим агентом виявився 60-річний харків‘янин. Слідство встановило, що чоловік активно співпрацював з російською розвідкою. Для кураторів чоловік збирав інформацію про розміщення на території м. Харкова блокпостів, укріплень сил оборони та місць дислокації ЗСУ. Зібрані дані він направляв представникам країни-агресора через один із месенджерів. 

Проте це були не всі завдання від російських кураторів. Після “прильотів” чоловік повинен був сфотографувати та направити результати влучань. 

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у результаті ворожого обстрілу центральної частини Харкова 5 лютого поранення отримали 5 людей. У лікарні перебуває одна з постраждалих. Лікарі оцінюють стан 54-річної жінки як задовільний. Заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Жанна Овчарова розповіла, що постраждалій надали усю необхідну медичну допомогу. Четверо постраждалих не потребували госпіталізації, вони проходять амбулаторне лікування в домашніх умовах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися