На Харківщині від міни постраждав чоловік: подробиці

Протягом минулого тижня на вибухонебезпечних предметах підірвалось 10 людей

На деокупованих територіях Харківської області мінна небезпека залишається дуже високою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області. 

Вибухові пристрої та нерозірвані боєприпаси, які залишили окупанти, можуть трапитися на кожному кроці. У ДСНС розповіли, що протягом минулого тижня на вибухонебезпечних предметах підірвалось 10 людей, четверо з яких загинуло. 

“На жаль і сьогодні маємо вже трагічні наслідки щодо підриву на вибухонебезпечних предметах”, - повідомили у ДСНС.

Так, 27 березня у с. Бугаївка Чугуївського району 62-річний чоловік підірвався на міні біля ставка. Його госпіталізували до Харківської обласної лікарні у стані середньої тяжкості. 

У ДСНС вчергове звернулися до жителів Харківщини з проханням бути уважними та обережними. “Ні в якому разі не слід чіпати будь-які підозрілі та незнайомі предмети. Не відвідувати ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де велися бої, або які перебували під ворожою окупацією”, - наголосили у ДСНС. 

Жителям регіону радять у разі виявлення підозрілого предмета негайно повідомити про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами "101", "102" або "112".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області за період з 16 до 22 березня рятувальники обстежили понад 20 км ділянок автодоріг, 10,5 км газопроводів та 1 об’єкт. У Департаменті цивільного захисту ХОВА зазначили, що загалом протягом тижня спеціалісти провели розмінування 96,9 га території та знищили 1484 вибухонебезпечні предмети. Підрозділи вибухотехніків залучали 246 разів.


Читайте также