Які території у Харківській області уже розмінували

На території Харківської області за добу розмінували понад 17 га території

У Харківській області за період з 16 до 22 березня рятувальники обстежили понад 20 км ділянок автодоріг, 10,5 км газопроводів та 1 об’єкт. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

У Департаменті цивільного захисту ХОВА зазначили, що загалом протягом тижня спеціалісти провели розмінування 96,9 га території та знищили 1484 вибухонебезпечні предмети. Підрозділи вибухотехніків залучали 246 разів.

Фахівці перевірили 40,4 км ліній електропередач. Завдяки розмінованим ділянкам змогли підключити до електромережі 524 споживачі.

Тільки за 22 березня на території Харківської області розмінували 17,8 га території, 3,8 км автомобільних доріг та 1,6 км газопроводів. Також спеціалісти працювали на 9,1 км ліній електропередач та 1 об’єкті. Протягом доби знищили 367 вибухонебезпечних предметів. Зокрема, відновили електропостачання 52 абонентам.

“Вкотре закликаємо бути обачними, не наражати себе на небезпеку та дотримуватись правил мінної безпеки. Про виявлення вибухонебезпечного предмета необхідно відразу повідомити Службу порятунку за номером “101” чи поліцію – “102”, - наголосили у Харківській ОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській ОВА провели нараду-семінар щодо обстеження, очищення та розмінування територій. Керівників районних військових адміністрацій зобов’язали провести збір та підготовку заявок на перевірку і розмінування, а місцеве населення додатково проінформувати щодо мінної безпеки. У Харківській ОВА нагадали, що в регіоні тривають роботи з гуманітарного розмінування.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися