На Харківщині викрито прихильника "руського миру": що йому буде

Чоловік підтримував дії РФ у заборонених соцмережах

Богодухівською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 49-річного чоловіка за фактом поширення матеріалів, які містять виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, вчиненого повторно (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Мешканець смт Золочів Богодухівського району, маючи проросійські погляди, ділився своєю позицією на просторах інтернету. Зокрема, підозрюваний публікував у заборонених в Україні соціальних мережах "Вконтакте" та "Одноклассники" дописи на підтримку дій рф.

У публікаціях, поширених чоловіком, містились тези кремлівської пропаганди про "теракты киевского режима против мирных жителей" та "специальную военную операцию". Також обвинувачений радів, що "россия вошла и наведет порядок", публікував дописи з твердженнями, що саме українські військові обстрілюють Харків і репостив цитати із закликами знищувати "нацистов и бандеровцев".

Досудове розслідування проводив СВ ВП №2 Богодухівського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про затримання депутата-колаборантаКуп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно депутата за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Під час окупації Куп’янщини депутат Шевченківської селищної ради Харківської області VIII скликання провадив господарську діяльність у взаємодії з російськими загарбниками. Встановлено, що до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну обвинувачення займався підприємницькою діяльністю у сфері лісопильного виробництва. Під час окупації селища Шевченкове він налагодив дружні відносини з представниками держави-агресорки і став вести бізнес у взаємодії з ворогом. Однак підприємець дещо змінив сферу діяльності. Від окупантів обвинувачений отримав так званий "патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферы обслуживания населения" зі специфікацією "розничная торговля горючим".


Читайте также