Що буде з депутатом, який пішов на співпрацю з росіянами

Забеспечував окупантів усім необхідним

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно депутата за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Під час окупації Куп’янщини депутат Шевченківської селищної ради Харківської області VIII скликання провадив господарську діяльність у взаємодії з російськими загарбниками.

Встановлено, що до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну обвинувачення займався підприємницькою діяльністю у сфері лісопильного виробництва. Під час окупації селища Шевченкове він налагодив дружні відносини з представниками держави-агресорки і став вести бізнес у взаємодії з ворогом. Однак підприємець дещо змінив сферу діяльності. Від окупантів обвинувачений отримав так званий "патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферы обслуживания населения" зі специфікацією "розничная торговля горючим".

Колаборант реалізовував пальне на автозаправних станціях в Куп’янську та селищі Шевченкове. За можливість вести підприємницьку діяльність він щомісячно сплачував 50 тис. російських рублів окупаційній владі.

Суд обрав колаборанту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Проте прокурори, послідовно відстоюючи позицію, оскаржили цю ухвалу в апеляційному порядку і домоглись обрання запобіжного заходу без права внесення застави — обвинувачений чекає на суд, знаходячись за ґратами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про зрадницю з Куп'янського районуЗа процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 49-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Викрито колаборантку, яка до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну була співробітницею одного з управлінь Куп’янської міської ради. Під час захоплення Куп’янська збройними силами рф вона обійняла керівну посаду в окупаційній адміністрації, а після звільнення міста від загарбників повернулась до своєї роботи в органі місцевого самоврядування. За даними слідства, наприкінці травня минулого року жінка погодилась на пропозицію представників рф і добровільно обійняла посаду "и. о. заведующего сектором социальних гарантий и компенсаций управления труда и социальной политики ВГА Купянского района".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися