Окупанти скинули на Харківщину 25 авіабомб – Генштаб

У генштабі повідомили про наступ на Харківщині

Російські загарбники продовжують штурмувати позиції українських захисників. Натомість, Сили оборони України зривають підступні плани ворога, завдаючи йому значних втрат у живій силі та техніці. Ро це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ станом на 16:00, інформує портал "Коментарі".

Загалом від початку доби на фронті відбулося 65 бойових зіткнень.

З боку російських міст Бєлгород та Шебекіно, росіяни завдали 12 авіаударів із використанням 25 КАБів. Цілили у райони українських населених пунктів Липці, Вовчанськ, Ветеринарне, Стариця та Вовчанські Хутори, що на Харківщині.

Крім того, на Харківському напрямку росіяни чотири рази атакували оборонні рубежі наших підрозділів поблизу Вовчанська та Глибокого.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив вісім штурмових дій неподалік Степової Новоселівки, Піщаного, Синьківки, Берестового та Андріївки. Шість боїв закінчилися, ще два - тривають.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Стало відомо, хто відповідальний за удари по "Епіцентру", Оскільській та Печенізькій греблях

Наразі готується підозра російському командиру, командуючому 6-ою армією військово-повітряних сил і протиповітряної оборони західного військового округу, уродженцю Чугуєва за статтею 441 Кримінального кодексу України (екоцид). Він віддавав накази на бомбардування та знищення Оскільської греблі. Про це повідомив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, інформує портал "Коментарі".

Щодо ворожого обстрілу будівельного гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові, прокурори знаходяться на завершальній стадії розслідування. Підозри будуть оголошені трьом командирам 6-ої армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони повітряно-космічних сил рф, які наказували бомбардувати Харків у травні та червні 2024 року. Один із фігурантів справи — знову ж таки генерал з Чугуєва.

Читайте также