Стало відомо, хто відповідальний за удари по «Епіцентру», Оскільській та Печенізькій греблях

У прокуратурі зазначають, що це людина родом з Чугуєва

Наразі готується підозра російському командиру, командуючому 6-ою армією військово-повітряних сил і протиповітряної оборони західного військового округу, уродженцю Чугуєва за статтею 441 Кримінального кодексу України (екоцид). Він віддавав накази на бомбардування та знищення Оскільської греблі. Про це повідомив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, інформує портал "Коментарі".

Щодо ворожого обстрілу будівельного гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові, прокурори знаходяться на завершальній стадії розслідування. Підозри будуть оголошені трьом командирам 6-ої армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони повітряно-космічних сил рф, які наказували бомбардувати Харків у травні та червні 2024 року. Один із фігурантів справи — знову ж таки генерал з Чугуєва.

Плануються підозри особам, які катували військовополонених у Вовчанську під час наступу в травні 2024 року. Встановлено трьох підозрюваних, а також потерпілих військовослужбовців з Вінницької області.

Розслідування тривають, і найближчим часом очікується офіційне оголошення підозр за процедурою заочного провадження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

25 травня окупанти завдали ударів по будівельному гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові

Роботи з пошуку та ідентифікації тіл загиблих проводилися чотири дні. Через велику пожежу, що сталася на території гіпермаркету, ідентифікувати тіла людей можна було лише за ДНК.

29 травня поліція ідентифікувала всі 19 тіл загиблих унаслідок російських  авіаударів, яких завдали російські військові в суботу, 25 травня. Про це повідомив Міністр МВС України Ігор Клименко, інформує портал "Коментарі".

"Це було непросто. Загиблих за допомогою спецтехніки цілодобово шукали серед попелу, оперативно ідентифіковували за допомогою ДНК-лабораторії. Криміналісти провели більше 100 досліджень. До поліції звернулись 16 родичів зниклих безвісти, які надали біологічні зразки для експертиз. Також ми залучили кінологів - службовий пес виявив одне тіло та один фрагмент. Вдячний усім за роботу!" – написав Клименко.

Внаслідок ударів по звичайному гіпермаркету Харкова загинули 12 чоловіків та 7 жінок. Серед жертв - 17-річний хлопець та 12-річна дівчинка. Ще 54 людини отримали поранення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися