У Харкові та області зміниться погода: синоптики спрогнозували морози до 9 градусів

Опадів у регіоні не прогнозується

У зв'язку зі зміною синоптичних процесів у Харківській області очікується похолодання протягом 10-12 листопада. Зміна температурних показників пов'язана з так званим ультраполярним вторгненням. Про це розповіли у Харківському регіональному центрі гідрометеорології на сторінці у Facebook.

Синоптики зазначають, що подібні процеси відбуваються тоді, коли холодне арктичне повітря приходить у південні регіони з півночі. На початку другої декади листопада холодна повітряна маса відвідає нас із районів Карського моря, Нової Землі та Республіки Комі (Росія), що добре видно на прогностичній карті.

Так, зазначають фахівці, стовпчики термометрів на Харківщині опустяться, особливо вночі.

У середу, 10 листопада, у регіоні очікується від -4...+1 градуса, а вдень температура підвищиться — до 0...+5 градусів.

У четвер, 11 листопада, прогнозується від 4 до 9 градусів зі знаком "мінус", а вдень очікується до 5 градусів тепла.

У п'ятницю, 12 листопада, від 3 до 8 градусів морозу, вдень - +3...+8 градусів тепла.

Крім того, синоптики зазначили, що у цей період мешканцям Харківської області не варто очікувати на опади через розвиток антициклону.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що у Харкові у жовтні 2021 року, випало всього 8 мм опадів і це за норми 44 мм. Іншими словами у місті випало за місяць лише 17% опадів від звичайної норми. Середньомісячна температура повітря збереглася в межах норми та становила 8,1 градуса. Найнижчу температуру - 5,1 градуса фіксували 26 жовтня, а найвищу - 19,1 градуса - 22 жовтня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися