Стало відомо, коли в Харків повернеться McDonalds

Як влада Харківської області повертає бізнес в регіон

В Харків та області поступово повертається бізнес. Про це розповів заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов в інтерв’ю інтернет-виданню “Думка”. За його словами, у Харківській області від початку року зареєстрували близько 8 тисяч ФОПів.

Євген Іванов зазначив, що зараз тривають перемовини із McDonalds, бо це теж тисячі робочих місць з урахуванням логістики.

Щодо повернення бізнесу в Харків та область заступник начальника Харківської ОВА повідомив, що влада зустрічається і з менш публічним бізнесом, але також провідними виробниками. “Ми допомагаємо у правильному бронюванні людей, підключенні світла тощо. Є певний перелік питань, де держава може або проконсультувати, або допомогти бізнесу, особливо іноземному. Якщо іноземці взагалі не бачать контакту з місцевою владою, вони категорично не хочуть повертатися. Вони дуже гарно реагують, коли ми самі виходимо на них із листами, із пропозиціями зустрітися. Це їх розгортає, вони бачать зворотний зв'язок”, - зазначив Євген Іванов. 

При цьому представник Харківської ОВА повідомив, що перспектива повернення McDonalds є. “Без конкретних поки що дат. Ми в принципі працюємо над тим, щоб це відбулося, умовно, найближчим якимось часом”, - резюмував він.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині планують збільшити посівні площі.

Зараз аграрії регіону працюють на площі в 1 млн 178 тис. гектарів. Ця площа на 12,5% більша ніж торік. За словами Євгена Іванова, такого результату вдалося досягти завдяки деокупації майже всієї території Харківської області, відновлення роботи господарств та обстеження сільгоспугідь.

Читайте также