Що відбувається з бізнесом у Харкові та області

На початку повномасштабного російського вторгнення 80% бізнесу Харківської області зачинилися

У Харківській області від початку року зареєстрували близько 8 тисяч ФОПів. Про це розповів заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов під час інтерв’ю інтернет-виданню ”Думка”, пишуть "Коментарі. Харків".

За словами Євгена Іванова, відновлення бізнесу в регіоні пов’язано з повернення місцевих жителів та приростом населення за рахунок ВПО. Зараз в області проживають близько 2,5 мільйона осіб. З них в обласному центрі – майже 1,4 мільйона.

На початку повномасштабного російського вторгнення 80% бізнесу Харківської області зачинилися, були знищені внаслідок бойових дій, або релокувалися на захід. З них близько 20% повернулися і відкрилися.

Заступник начальника Харківської ОВА розповів, що зараз на Харківщині активно розвивається сфера послуг, малий і середній бізнес, кав'ярні, перукарні, станції технічного обслуговування автомобілів, а також ІТ. Триває робота із повернення і великих компаній.

Також в області покращують умови роботи державних програм з кредитування бізнесу, зокрема за програмою “5-7-9%”. “Перший такий крок був, після Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. В ході обговорення цього питання домоглися змін на рівні Кабміну у програмі “5-7-9%”. Встановили кредитну ставку 1% перші два роки, а потім лояльні відсотки з третього року. Це позитивний крок для покращення умов функціонування бізнесу”, - пояснив Євген Іванов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, скільки зерна зібрали в Харківській області, та що буде з посівною кампанією.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися