На що вистачить зерна, зібраного в Харківській області

Цьогорічного врожаю ранніх та пізніх зернових на Харківщині зібрано понад 1,377 млн тонн

На Харківщині планують збільшити посівні площі. Про це розповів заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов в інтерв’ю інтернет-виданню “Думка”, пишуть "Коментарі. Харків".

За словами представника ХОВА, зараз аграрії регіону працюють на площі в 1 млн 178 тис. гектарів. Ця площа на 12,5% більша ніж торік. За словами Євгена Іванова, такого результату вдалося досягти завдяки деокупації майже усієї території Харківської області, відновлення роботи господарств та обстеження сільгоспугідь.

Заступник начальника ХОВА розповів, що наступного року планують вийти на більш як 1,3 млн га посівних площ - тобто додати ще 110-120 тис. га. Такого результату планують досягти за рахунок обстеження і розмінування. Також з урахуванням переміщення обстрілів і бойових дій. Євген Іванов нагадав, що першочергового розмінування потребують близько 159 тисяч га.

Основна стратегічна продукція агросектору Харківщини – пшениця, ячмінь та горох. Цьогорічного врожаю ранніх та пізніх зернових зібрано понад 1,377 мільйона тонн. З них пшениці намолочено 1 млн 10 тис. тонн. За попередніми підрахунками, врожаю має вистачити на внутрішні потреби та експорт.

Крім того, Євген Іванов розповів про порядок надання пільг агровиробникам, чиї угіддя були в зоні бойових дій або заміновані. Для їх отримання необхідно звернутися до органів місцевого самоврядування, де розташоване підприємство. Після цього проводитиметься перевірка профільною комісією і винесення рішення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на потреби фермерів Харківщини передали 35 тонн насіння овочевих культур. 

Детальніше про гуманітарну допомогу читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися