Кабмін продає харківський завод "Електроважмаш" та перетворює його на акціонерне товариство

Для потенційних покупців вже навіть опублікували презентацію діяльності заводу

Відповідне рішення №248-р прийняли 31 березня на засіданні Уряду. Текст розпорядження опублікували на офіційному сайті установи.

"Погодитися з пропозицією Фонду державного майна щодо перетворення державного підприємства “Завод “Електроважмаш” (код згідно з ЄДРПОУ 00213121) в акціонерне товариство у процесі приватизації", - йдеться у тексті рішення Кабміну.

Про включення заводу до переліку об'єктів приватизації повідомили ще тоді, коли у заводу почалися проблеми з фінансами, керівництвом та корупцією. Але тепер відповідна сторінка з'явилася на сайті Фонду Держмайна у розділі "Об'єкти Великої приватизації".

Дата аукціону поки не визначена, а картка об'єкту перебуває у статусі "Готується". Але вже в наявності презентація заводу українською та англійською. У картці зазначено, що продати планують 100% підприємства. Також вказано, що за "Електроважмашем" значиться борг у розмірі 592,7 млн грн, який він винен російському АТ "Сбербанк". Про цей кредит детальніше розповідали "Коментарі".

У презентації йдеться про те, що на заводі "в середньому" працюють 3 769 працівників. Разом із ним продаються і орендні зобов'язання щодо земельних ділянок, на яких розташований завод.

У соцмережах обговорюють рішення Кабміну, і кажуть, що першим кроком після перетворення Державного підприємства "Електроважмаш" на акціонерне товариство, стане відчуження територій та будівель заводу, які знаходяться не у його власності, а у користуванні - наприклад, фабрика-кухня та поліклініка.

Для продажу заводу вже навіть призначений інвестиційний радник - обов'язкова умова для об'єкту "Великої приватизації". До нього потенційний покупець може звернутися за детальною інформацією про підприємство.

Нагадаємо, у лютому працівники заводу перекрили у Харкові Московський проспект. "Коментарі" розповідали, що людям не платять зарплату вже три місяці.

Читайте также