У Харкові працівники Електроважмашу перекрили Московський проспект: люди 3 місяці не отримували зарплату

Працівники заводу вийшли на протест не вперше, але обіцянкам повірили востаннє - наступного разу перекриють все місто

У Харкові працівники заводу "Електроважмаш" перекрили Московський проспект неподалік метро "Індустріальна". Про це повідомили у неофіційній спільноті заводу у  Telegram-каналі.  Працівники вимагають виплатити їм заробітну плату, яку вони не бачили вже три місяці.

"Практично три місяці без заробітної плати, борги перед банками по кредитам, борги за комунальні послуги, немає немає грошей на лікування, одяг, немає грошей на їжу. Життя працівників під загрозою", - заявляють співробітники заводу.

Ще вчора активісти колективу закликали своїх колег вийти на протест та вимагати виплати заробітної плати.

Сьогодні о 9 ранку люди спочатку прийшли до прохідної заводу, яка знаходиться найближче до місцевого Профсоюзу, до них вийшов генеральний директор ДП "Електроважмаш" Артем Кравець, не вдовольнившись його словами, народ рушив до Московського проспекту та перекрив його. На місце прибула поліція та керівництво заводу.

Працівникам пообіцяли виплатити заробітну плату за грудень та січень до середи.

Важмашівці заявили, що вірять керівництву востаннє, адже таких обіцянок було дуже багато, якщо цього разу їх знову обдурять, то вони перекриють усі вулиці Харкова та стоятимуть, допоки не отримають своїх грошей.

"Коментарі" слідкуватимуть за ситуацією.


Само ДП "Електроважмаш" вже давно перебуває у скрутному становищі, має мільярдні борги перед працівниками, комунальними службами, та за контрактами.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що ДП "Електроважмаш" планують залучити до виробництва ультранового трамваю, який пообіцяли презентувати вже цієї осені.



Тарас Григорович

1 березня 2021, 14:35

Так скоро закриють усі заводи в Харкові, в угоду європейцям

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися