Добкін витрачає кошти зі своєї виборчої кампанії на боротьбу з коронавірусом у Харкові

У Харкові медики отримали 40 кисневих балонів

Претендент на крісло мера в Харкові Михайло Добкін перерахував кошти на потреби міської охорони здоров'я. Про це він сам розповів у своєму телеграм-каналі.

За вказані гроші в Харкові кисневими балонами обладнали 20 машин швидкої допомоги та 20 бригад медиків. Зазначене обладнання вже передали в Центр екстреної медичної допомоги.  

"Разом: +20 швидких зі стаціонарним киснем для перевезення важких пацієнтів, +20 бригад із переносними кисневими балонами. Це тільки початок. Менше реклами на бордах, більше врятованих життів!" - написав політик.

Контекст:

 Верховна Рада призначила вибори мера Харкова на 31 жовтня 2021 року. Відповідну постанову № 5292 прийняла Верховна Рада України на позачерговому засіданні 30 березня. Текст постанови доступний на офіційному сайті державного відомства.

 У Харківській області на 15 жовтня коронавірус виявили у 1492 жителів. За добу від COVID-19 померла 21 людина. В області COVID-19 діагностували вже у 184 169 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 4282 хворих. Одужало від коронавірусу вже 155 630 осіб. Зараз під наглядом медиків перебуває 24 257 пацієнтів.

⬤ За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині вистачило кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

⬤ У Харківській області з лютого 2021 року штабом по ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

Читайте также