СБУ розкрила "ковидний бізнес" депутата із Харківської області (ФОТО)

Схема діяла пів року з місячним обігом понад 100 тис. грн

Директор "Центру первинної медико-санітарної допомоги" одного з районів Харківської області, і, до того ж депутат місцевої ради виявився причетним до підробки Covid-сетифікатів та довідок про негативні ПЛР-тести. Про це повідомляє Служба безпеки України.

За інформацією джерела, депутат разом із двома мешканками Луганщини, що очолюють приватну комерційну структуру з працевлаштування за кордоном, організували якийсь "бізнес" на продажі ковід-документів. Зазначається, що підроблені Covid-сертифікати були частиною пакету клієнтів.


У пресслужбі пишуть, що депутат відповідав за достовірність фальшивих документів. Він забезпечував клієнтам внесення даних про проведення вакцинації до електронної системи eHealth, хоча ті насправді не були вакциновані. Вартість ковід-сертифікату складала 2200 гривень.

Схема із продажем підроблених ковід-документів діяла протягом пів року з місячним обігом понад 100 000 гривень. За цей час клієнтська мережа поширилася на такі області: Харківська, Київська, Полтавська та Луганська.

Під час обшуків правоохоронці вилучили документи, що підтверджують протиправну діяльність. Наразі вирішується питання щодо повідомлення підозри зловмисникам.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харкові та Харківській області закрилася частина пунктів масової вакцинації. Максим Хаустов пояснив, чому їх зачинили. Докладніше читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харківській області продовжує зростати захворюваність на коронавірус. З кожним днем йдеться вже про тисячу нових випадків. Через різке погіршення ситуації область знову опинилася в "помаранчевій" зоні.

Читайте также