У самому центрі Харкові горіла багатоповерхівка: пожежні евакуювали 20 осіб (фото)

У будинку загорілася щитова

У Київському районі Харкова на вулиці Короленка, 23 сталася пожежа. Про це повідомляє ГУ ДСНС в Харківській області.

Про займання повідомили ввечері, 15 грудня, о 19:22.

На місце пожежі швидко приїхали два відділення служби порятунку на автоцистернах та одне відділення на автодрабині. Рятувальники встановили, що на сходовій клітці загорілася електропроводка в електрощитовій на площі 2 кв.м. Через сильне задимлення з верхніх поверхів рятувальники вивели на свіже повітря 20 осіб.

О 19:27 пожежу локалізували та о 19:32 повністю ліквідували.

Причина виникнення пожежі та збитки з'ясовуються. Пожежники опублікували фото з місця подій.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, за останній тиждень це четвертий випадок пожежі в Київському районі. Так, вранці, 10 грудня, рятувальники евакуювали сім осіб з будинку  у полум'ї на вулиці Лермонтовській, 3. На місце події відправили 2 відділення пожежно-рятувальної служби на автоцистернах та 1 відділення на автодрабині. До моменту прибуття пожежників на сходовій клітці між 3-м і 4-м поверхами вогонь охопив вже дерев'яні піддони та сміття на площі близько 10 кв.м. Від пожежі з'явилося сильне задимлення, яке піднялося на верхні поверхи. Мешканці квартир могли отруїтися.

11 грудня, горів 12-поверховий будинок на пр. Жуковського, 5, рятувальники отримали о 13:44. До місця події прибули 3 відділення Служби порятунку на автоцистернах та 1 відділення на автодрабині. Горіла трикімнатна квартира. Пожежники врятували власника квартири 1959 року народження. Ще 6 мешканців верхніх поверхів будинку евакуювали. Площа пожежі склала близько 40 кв. м.

А 14 грудня, в дев'ятиповерховому будинку по вулиці Академіка Вальтера, 7 сталася пожежа у квартирі. Пожежа почалась у квартирі на 7-му поверсі, де горіли домашні речі на площі 40 кв.м. В результаті пожежі з'явилося сильне задимлення. Під час гасіння вогню в пекучій квартирі рятувальники виявили тіла двох загиблих людей, особи яких встановлюються. З небезпечних задимлених зон на свіже повітря ланками газодимозахисної служби евакуйовано 12 мешканців.

Читайте также