Харківщина в антилідерах щодо порушення мовного закону

Харківщина входить до п’ятірки регіонів, в яких найбільше порушують мовний закон

Усього за 2023 рік зафіксовано 3015 звернень щодо порушень мовного закону. Це на 4% більше порівняно з відповідним періодом 2021 року: тоді було зафіксовано майже 3 тисячі звернень. Загалом, протягом місяця цього року середня кількість звернень через порушення мовного закону – 335. Про це повідомляє Ґвара Медіа за посиланням на дані Опендатабот.

"28% від загальної кількості звернень стосується порушень мовного закону у програмному забезпеченні та на сайтах, переважно, скаржились на відсутність української версії сайту. Протягом останніх трьох років саме ця категорія є антилідером. На другому місці —  скарги на обслуговування споживачів. За неповний 2023 було зареєстровано 519 таких звернень (16,5%)", – ідеться в повідомленні.

Також громадяни часто звертаються через порушення мовного закону у сфері реклами, освіти, науки та охорони здоров’я.

Найчастіше на порушення жаліються кияни, а найменше зауважень — на заході країни. На столицю припадає більше ніж третина від усіх звернень в Україні. Також велика кількість порушників зафіксована у Харківській, Одеській, Дніпропетровській та Київській областях.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові та області знову дали невтішний прогноз

Харківський регіональний центр з гідрометеорології опублікував попередження про небезпечні метеорологічні явища по Харківщині на 5 листопада, інформують "Коментарі. Харків".

Вночі та вранці 5 листопада по області та місту очікується південно-західний вітер, пориви 15-20 м/с. (I рівень небезпечності, жовтий).

Російські війська завдали ударів по Харкову: де сталися "прильоти"

У ніч з 2 на 3 листопада, близько опівночі та першої години ночі, окупанти здійснили серію ударів шахедами по місту Харкову. Удари були зокрема по Шевченківському, Основ'янському району та передмісті Харкова. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, інформують "Коментарі. Харків".

Всі ці дрони були запущені з прилеглої до Харківської області території РФ. Відео та фото прильотів – дивіться за посиланням.

У Харкові обвалилася стіна коледжу (ФОТО)

Внаслідок прильоту дрона у Харкові значно постраждала будівля коледжу. Під час розбору завалів, щоб попередити нещасні випадки, рятувальники контрольовано здійснили обвал стіни навчального закладу.

Фото обвалу – за посиланням.

Читайте также