У Харкові встановлять дві когенераційні установки

У разі блекауту вони зможуть забезпечити безперебійним тепло- та водопостачанням понад 2 тисячі мешканців

Харківські комунальники готуються до встановлення двох когенераційних установок потужністю 70 кВт. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Це перша партія обладнання, яка надійшла в рамках реалізації Меморандуму про взаєморозуміння між Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) та КП "Харківські теплові мережі".

Когенераційні установки вже доставлені на місце монтажу. У разі блекауту вони зможуть забезпечити безперебійним тепло- та водопостачанням понад 2 тисячі мешканців.

Найближчим часом до Харкова надійдуть ще дві такі установки.

"Висловлюємо щиру подяку Німеччині та Німецькому товариству міжнародного співробітництва за надану гуманітарну допомогу в такий скрутний час", - зазначили в КП "ХТМ".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові та області діятиме новий графік відключень електроенергії

Таблицю з годинами вимкнень на 20-26 липня включно опублікували в АТ "Харківобленерго", інформує портал "Коментарі". Червоним кольором виділено години без світла для вашої групи, помаранчевим - імовірні відключення (виходячи із поточної ситуації в Об'єднаній енергосистемі України), жовтим - години, в які електроенергія може зникнути через оперативні перемикання. Якщо ви не знаєте, до якої групи належить ваша вулиця, ви можете про це дізнатися за посиланням.

Читайте також: У Слобожанській громаді на Харківщині побудують два види котельних

"Наразі за кошти місцевого бюджету у селищі Слобожанське проводиться розробка проєктно-кошторисної документації щодо будівництва 2 нових газових котелень вартістю 2,8 мільйона гривень. Залучено допомогу від ЮНІСЕФ у вигляді модульних твердопаливних котелень для Слобожанської лікарні на суму понад 2 мільйона гривень. Також за кошти місцевого бюджету триває підключення цих котелень до мережі, вартість робіт – понад 1,9 мільйона гривень", – розповів Слобожанський селищний голова Дмитро Діхтяр.

Від міжнародних партнерів громаді надійшла допомога у вигляді 36 електрогенераторів на суму понад 5,7 мільйона гривень. Ще 13 генераторів придбали за кошти місцевого бюджету, додав селищний голова Слобожанського.

Читайте также