У Слобожанській громаді на Харківщині побудують два види котельних

За підтримки міжнародних партнерів у Слобожанській громаді планують побудувати газові та твердопаливні котельні

Хід робіт щодо підготовки громади до осінньо-зимового періоду обговорили під час засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва за участі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, інформує портал "Коментарі".

Внаслідок масованого ворожого ракетного обстрілу 22 березня поточного року було повністю зруйновано потужності Зміївської ТЕС. Без опалення залишилися понад 120 багатоквартирних будинків і 111 приватних домоволодінь у яких проживає близько 12,3 тисячі людей.

Спільно з Харківською обласною військовою адміністрацією, міжнародними партнерами та органами місцевого самоврядування було розроблено першочерговий план дій для подолання наслідків військової агресії рф, який передбачає комплексне забезпечення жителів селища Слобожанське теплопостачанням; об'єктів соціальної інфраструктури населеного пункту – приладами альтернативного електропостачання; створення об'єктів електро- та теплопостачання з відновлювальних джерел енергії.

"Наразі за кошти місцевого бюджету у селищі Слобожанське проводиться розробка проєктно-кошторисної документації щодо будівництва 2 нових газових котелень вартістю 2,8 мільйона гривень. Залучено допомогу від ЮНІСЕФ у вигляді модульних твердопаливних котелень для Слобожанської лікарні на суму понад 2 мільйона гривень. Також за кошти місцевого бюджету триває підключення цих котелень до мережі, вартість робіт – понад 1,9 мільйона гривень", – розповів Слобожанський селищний голова Дмитро Діхтяр.

Від міжнародних партнерів громаді надійшла допомога у вигляді 36 електрогенераторів на суму понад 5,7 мільйона гривень. Ще 13 генераторів придбали за кошти місцевого бюджету, додав селищний голова Слобожанського.

У співпраці з муніципалітетом шведського містечка Веннес триває розробка проєкту реконструкції полігону побутових відходів у селищі Слобожанське з подальшим встановлення когенераційної установки. Також спільно з благодійним фондом "RePower Ukraine Foundation" триває підготовка до проєкту зі встановлення сонячних електростанцій для муніципальних установ Слобожанської громади.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися