З комсомольським квитком у руці: під Харковом знайшли останки солдата

Боєць був призваний з Алтайського краю і воював у складі 41-ї стрілецької дивізії

Неподалік села Гусина Поляна Харківської області виявили останки солдата. Розкопки проходили в рамках пошукової експедиції "Вахта Пам'яті 2021", за участю Зміївського військово-патріотичного об'єднання "Орієнтир", пише "Город Х".

За даними археологів, в руці загиблого воїна був комсомольський квиток, а також червоноармійська книжка. За допомогою документів вдалося встановити особу солдата. Ним виявився Аділь Усманов 1924 року народження.

З архівів також стало відомо, що боєць був призваний з Алтайського краю і воював у складі 41-ї стрілецької дивізії.

Зазначається, що представники військово-патріотичного об'єднання зв'язалися з представницею казахської діаспори у Харкові. Вдалося з'ясувати, що солдат народився в місті Чимкент (зараз — Шимкент), а його рідні загинули під час голодомору в Казахстані. Зараз ведеться діалог із посольством, щоб передати останки для поховання в його рідному місті.

Раніше портал "Коментарі" писав, що на Харківщині були знайдені боєприпаси періоду Другої світової війни. Мінометні міни калібру 82 і 50 мм вдалося виявити неподалік с. Довгеньке Ізюмського району.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати, що в Харківській області за добу знайшли 8 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Найбільшу знахідку виявили у Мерефі — там в лісі лежала мінометна міна 82 калібру. Піротехніки відразу ж після виявлення вибухонебезпечних предметів приступили до їх ліквідації на виділених для цього полігонах. З місцевими жителями поблизу місць проведення піротехнічних робіт була проведена бесіда щодо поводження зі знайденими предметами, адже місця їх проживання розташовані в безпосередній близькості до місць концентрації боєприпасів часів минулої війни.

Читайте также