У харківському екопарку народилося дивовижне маля (ФОТО)

В екопарку з'явився дивовижний малюк

У харківському екопарку на світ з'явилося дитинча білорукого гібона, якого назвали Воллі. Про це розповіли у пресслужбі установи.

Зараз малюк живе у теплому вольєрі разом із батьками Вайтом та Тайєю. У пари людиноподібних мавп це первісток. Інші п'ять гібонів зимують окремо від усіх.

Довідка. Білорукі гібони - людиноподібні мавпи середнього розміру. Вони належать до видів, що перебувають під загрозою зникнення. У деяких країнах на них полюють через їхнє м'ясо, в інших вбивають батьків, щоб зробити з дитинчат домашніх звірів. Однак найбільша небезпека походить від скорочення їх життєвого простору – масової вирубки лісів у Південно-Східній Азії.

Інші новини:

У Харківській області 6 листопада офіційно стартував сезон полювання на парнокопитних тварин та хутрових звірів у мисливських угіддях, який триватиме до 30 січня. Полює на парнокопитних наодинці можна в будь-який день, а якщо командою тільки в суботу та неділю. На хутрових звірів лише у суботу та неділю. Обмежень на відстріл вовків, лисиць та єнотоподібних собак взагалі не існує, а от зайця один мисливець може здобути собі лише одного.

У Харківській області на 1 жовтня 2021 року в господарствах усіх категорій області налічувалося 144 тисяч голів великої рогатої худоби (в т.ч. 66,4 тис. корів), а також 166,2 тис. свиней, 54,1 тис. овець та кіз та 7,6 мільйона свійських птахів.

У Харкові 29 вересня на вулиці Грозненської невідомі прямо з вікна викинули маленьких кошенят. Відповідне відео очевидці опублікували в соцмережах, а потім правоохоронці вже підтвердили інформацію. До правоохоронців люди звернулися близько 12:10 і розповіли про подію. Поліціянти оглянули місця події та опитали свідків.

Читайте также