На Харківщині ЗСУ звільняють села та поступово переходять до контрнаступу

Українські воїни наносять контрудари ворогові у фланги

На Ізюмському напрямі продовжуються запеклі бої. Проте наші воїни тримають оборону і дають гідну відсіч ворогові. Про це в ефірі "Еспресо" розповів депутат Ізюмської міськради Максим Стрельник.

За словами депутата, на Ізюмському напрямку зосереджено великі скупчення російських військ. Попри це, ЗСУ впевнено тримають оборону, завдають контрударів і поступово переходять до контрнаступу.

Зазначається, що окупанти намагаються просунутися у бік Слов'янська та Барвінкового з метою оточення наших військ у зоні операції об'єднаних сил. Українські воїни своєю чергою наносять контрудари ворогові у фланги.

Крім того, як повідомив Стрельник, ЗСУ вдалося звільнити села Співаківка та Заводи, що в Ізюмському районі Харківської області. Села знаходяться по обидва береги річки Сіверський Донець.

"Сподіваємося, нашим військовим вдасться закріпитися на цих рубежах і вони зможуть продовжити свій контрнаступ, результатом якого стане визволення", - сказав Стрельник.

Також депутат зазначив, що на Ізюмському напрямку велику кількість російських окупантів деморалізовано. Наші воїни своєю чергою налаштовані лише на перемогу та готуються у подальшому контрнаступі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

• Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов розповів про ситуацію у місті та області станом на 15 червня. За його словами, за останню добу Харків окупанти не обстрілювали. Проте в області обстріл продовжувався. У результаті постраждали серед мирних людей.

• Мер Харкова Ігор Терехов відповів на запитання, чи варто зараз повертатися до міста тим, хто виїхав. Також він звернувся до мешканців міста і вкотре попросив їх бути обережнішими та не ігнорувати сигнали тривоги та завжди проходити після них в укриття, бо це може врятувати життя.

 ЗСУ збили літак і знищили техніку РФ у Харківській області. За інформацією джерела, збитий літак упав на тимчасово окуповану територію.

Читайте также