Скільки школярі Харкова та області будуть на канікулах взимку – ХОВА

Для школярів області назвали дві дати зимових канікул.

У Харкові та області шкільні канікули взимку триватимуть два тижні. Дати самих канікул у різних громадах різняться. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації.

У більшості громад шкільні канікули заплановані з 26 грудня 2022 року до 8 січня 2023 року, повідомили в Департаменті науки і освіти ХОВА.

У семи громадах Харківщини зимові канікули триватимуть з 30 грудня 2022 року до 15 січня 2023 року. Відповідне рішення ухвалили місцеві ради в Солоницівській, Малинівській, Південній, Сахновщинській, Старовірівській, Борівській, Барвінківській громадах.

Загалом у школах Харківської області продовжують працювати 18 574 вчителя. Проте регіон потребує більше педагогів.

Нагадаємо, як повідомляв раніше начальник ХОВА Олег Синєгубов, до відновлення освітнього процесу на деокупованих територіях Харківщини долучатимуть аспірантів і студентів педагогічних університетів.

Наразі в області нараховується 223 477 учнів. 587 шкіл працюють у дистанційному режимі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ігор Терехов поспілкувався з городянами та розповів про долю району біля ринку "Барабашово". Міський голова Харкова під час зустрічі з харків'янами повідомив, що буде з мікрорайоном, де розташовувався ринок "Барабашово". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

"Барабашово у глобальному сенсі прибирають зараз. Там буде житло, велика дорога. Зараз якщо ви поїдете на Барабашово, то побачите, що вже багато чого немає зараз. Там буде торгівля, але небагато, вона має бути. Будуть житлові мікрорайони, офісні центри, десь треба працювати. Одне житло не можна збудувати. Має бути робота і має бути промисловість. Маємо повернутися ІТ, бо це гроші і наш з вами бюджет, має індустрія працювати та будівництво", – повідомив Ігор Терехов мешканцям міста.

"Навіть в страшних снах не снилось": чому навчають дітей у Харкові.

Рятувальники ДСНС та поліція проводять з дітьми дистанційні уроки безпеки. У Харківських школах запровадили уроки мінної безпеки, де дітям розповідають, як розрізняти міни та вибухонебезпечні предмети, та як діяти при виявленні таких предметів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Так, з огляду на воєнний стан у країні, а також на випадки підриву на вибухонебезпечних предметах саме дітей, у школах та дитячих садках Харкова та області співробітники ДСНС проводять "Єдині уроки з безпеки".

Читайте также