Мер Харкова розповів, що очікує район ринку «Барабашово»

Ігор Терехов поспілкувався з городянами та розповів про долю району біля ринку «Барабашово».

Міський голова Харкова під час зустрічі з харків'янами повідомив, що буде з мікрорайоном, де розташовувався ринок "Барабашово". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

"Барабашово у глобальному сенсі прибирають зараз. Там буде житло, велика дорога. Зараз якщо ви поїдете на Барабашово, то побачите, що вже багато чого немає зараз. Там буде торгівля, але небагато, вона має бути.

Будуть житлові мікрорайони, офісні центри, десь треба працювати. Одне житло не можна збудувати. Має бути робота і має бути промисловість. Маємо повернутися ІТ, бо це гроші і наш з вами бюджет, має індустрія працювати та будівництво", – повідомив Ігор Терехов мешканцям міста.

Міський голова також зазначив, що у цьому районі планується створити індустріальний парк.

Крім того, на сторінці ринку у Фейсбуці з'явилася інформація про те, що Концерн "АВЕК та Ко" завершив розробку концепції відновлення ТЦ Барабашово. Торговий центр "Барабашово", який серйозно постраждав внаслідок російських бомбардувань навесні – влітку 2022 р., очікує масштабна реконструкція.

Концепція відновлення передбачає перетворення "Барабашово" на торгове місто європейського типу з будівлями торгового, офісного, житлового та соціально-культурного призначення. Як зазначають в адміністрації ТЦ "Барабашово", концепція реконструкції Торгового центру розробляється у тісній співпраці з харківським міським головою Ігорем Тереховим та буде інтегрована до загальноміського плану післявоєнного відновлення Харкова.

vB_lRGAvWR-TFtCaPzftT2TCs.jpg

T6mCCdW6CwbqsiKIIrY6ERq5P.jpg

0qGYfiKWdA-oPbVsG5Gf8xdQE.jpg

mJr4h4ci0Ir_0S8f5AtCQQHME.jpg

На території ТЦ "Барабашово" вже проведено демонтаж зруйнованих об'єктів.

Нагадаємо, що у березні та травні більша частина ринку "Барабашово" згоріла внаслідок обстрілів російськими військовими. Тоді горіли торгові ряди, а пожежа перекинулася і на приватні житлові будинки, що були поряд. Під час повторного обстрілу під час гасіння пожежі загинув співробітник ДСНС.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові ліквідують наслідки обстрілів в Індустріальному районі (ФОТО) . Рятувальники разом із комунальниками ремонтують покрівлю на багатоповерхівці.

У Харкові через ворожі обстріли росіян було пошкоджено житлову багатоповерхівку в Індустріальному районі міста. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Так, працівники КП "Харківжитлобуд" виконують роботи з відновлення покрівлі будинку по вул. Електровозний. Частину покрівлі цього будинку було зруйновано внаслідок влучення снаряда. У демонтажі аварійних бетонних конструкцій працівникам комунального підприємства допомагають бійці ДСНС України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися