«Навіть в страшних снах не снилось»: чому навчають дітей у Харкові

Рятувальники ДСНС та поліція проводять з дітьми дистанційні уроки безпеки.

У Харківських школах запровадили уроки мінної безпеки, де дітям розповідають, як розрізняти міни та вибухонебезпечні предмети, та як діяти при виявленні таких предметів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Так, з огляду на воєнний стан у країні, а також на випадки підриву на вибухонебезпечних предметах саме дітей, у школах та дитячих садках Харкова та області співробітники ДСНС проводять "Єдині уроки з безпеки".

16 листопада інспекторами Відділу запобігання НС по Індустріальному району Харківської МТГ спільно з представниками НП у Харківській області провели онлайн-урок з мінної безпеки для школярів Харківської загальноосвітньої школи № 119.

Рятувальники і поліцейські нагадали дітям основні правила безпеки життєдіяльності, з’ясували причини, через які найчастіше виникають надзвичайні події, зокрема за участю дітей.

Учням докладно розповіли про наслідки необережного поводження з вогнем, про алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних предметів, при отриманні сигналу "ПОВІТРЯНА ТРИВОГА", нагадали про правила пожежної безпеки, користування електричними, газовими приладами та номери телефонів екстрених служб.

А вже сьогодні співробітники Чугуївське РУ ГУ ДСНС України у Харківській області області провели подібні онлайн уроки в навчальних закладах на території Зміївської міської територіальної громади.

У коментарях під дописом рятувальників одна з підписників написала: "Навіть в страшних снах не снилось, що цьому треба бути навчати дітей. Життя триває".

picture

picture

Також почастішали випадки підриву харків’ян та особливо мешканців області, де були окуповані території, на мінах та вибухонебезпечних предметах. Крім того, з початком опалювального періоду та через ворожі обстріли є загроза пожеж через коротке замикання та необережне використання опалювальними пристроями.

Сьогодні рятувальники у Немишлянському та Індустріальному районах провели профілактичні бесіди з місцевими мешканцями.

Вони навчали перехожих правилам пожежної та мінної безпеки. Як зазначали фахівці ДСНС, велику небезпеку становлять боєприпаси, які не розірвалися. Наштовхнутися на них можна буквально скрізь. Їх активація відбувається від найменшого зовнішнього впливу: удар, тертя, струс, нагрівання. Знання заходів безпеки допоможе уникнути загрози і врятувати життя. Адже основною причиною нещасних випадків є порушення елементарних правил безпеки: спроба взяти в руки, пересунути або розібрати незнайомий предмет.

Також рятувальники нагадували мешканцям багатоповерхівок основні вимоги правил пожежної безпеки в побуті. Приділяли увагу щодо ретельного роз’яснення цих правил малозабезпеченим сім'ям, людям похилого віку та самотнім особам.

Всім учасникам заходів роздавали листівки на протипожежну тематику.

ypM3pOWTKUs2GhtUkJKGkYfzH.jpg

BgH7LW1juLl9s6M0ZTPeBGzI-.jpg

mEZ4Ch2RgDvA_SJCsvjRT0_aQ.jpg



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися