У місті на Харківщині, де у будинку загинуло близько півсотні людей, з’явилася вулиця Пам’яті

Нова назва вшановує пам’ять загиблих людей через бойові дії.

В Ізюмі на Харківщині перейменували вулицю Першотравневу на вулицю Пам’яті. Саме на цій вулиці у березні минулого року через ворожий обстріл було зруйновано житловий будинок, де загинуло близько 50 людей.

Наразі в місті проводиться декомунізація/дерусифікація, в ході якої вже перейменовано 77 вулиць.

З будинку №2 по вулиці колишній Першотравневій під завалами загинули близько 50 людей після влучання російської ракети. Будинок тривалий час обстрілювали, через що врятувати людей з-під завалів було неможливо.

Тепер вулиця Пам’яті буде нагадувати про наслідки "російського миру" та вшановувати цивільних жертв російсько-української війни.

Про перейменування ще одного "пакету" топонімів у місті повідомив заступник голови Ізюмської ВЦА Володимир Мацокін.

"77 вулиць вже ніколи не нагадають нам про тих, хто вбиває і знищує нас. Тепер ці вулиці данина нашим героям, нашій історії, нашій культурі і традиціям. Передчасно? Неактуально? Після війни? Ні. Запізно. Років так на вісім-десять. Але ми це робимо, і ми це зробимо", — повідомив він на сторінці в Facebook.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ігор Терехов терміново звернувся до харків’ян: не лякайтеся

У місті будуть ліквідовувати нерозірваний снаряд.

В одному з найпострадаліших мікрорайонів Північної Салтівки харківські рятувальники виявили сьогодні ворожу касету, яка не розірвалася. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського міського голови Ігоря Терехова.

Касета вмерзла у землю і вивезти її з міста для знешкодження не виявляється можливим. Тож у ДСНС ухвалили рішення підривати касету на місці виявлення.

"У найближчі часи ви почуєте звук вибуху. Не лякайтеся – це планове розмінування.

Також закликаю мешканців усіх районів Харкова, що перебували під обстрілами, бути якомога обачнішими. Хто зна, скільки ще подібних подарунків "руського миру" у наших дворах", – звернувся до харків’ян міський голова.

Харків’яни чули вибухи ввечері: сьогодні також є загроза ракетного обстрілу

У ніч на 26 січня російські окупанти відновили атаки України дронами-камікадзе іранського виробництва "Shahed-136/131". Пуски ударних БпЛА здійснювались із східного узбережжя Азовського моря. Про це повідомили у Повітряному командуванні "Схід". За попередніми даними противник застосував 24 "шахеди".

Усі 24 – знищено зенітними ракетними підрозділами, винищувальною авіацією, мобільними вогневими групами Повітряних Сил, у взаємодії з підрозділами ППО інших складових Сил оборони України. Переважну кількість дронів-камікадзе знищено в центрі країни – у зоні відповідальності повітряного командування "Центр". ППО повітряного командування "Схід" ліквідувало 5 "шахедів" за ніч.

Як повідомляють у Генштабі, зберігається велика небезпека подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Читайте также