У Харкові оштрафували ВНЗ: що сталося

ВНЗ оштрафували на 43 756 гривень

У Харкові відбулася перевірка двох вищих навчальних закладів з питань дотримання вимог порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін. Про це повідомляється у Держпродспоживслужбі Харківської області.

У ході проведення перевірок фахівці встановили, що при формуванні тарифів на окремі платні освітні та інші платні послуги у ВНЗ порушили вимоги.

Таким чином, за порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін харківські вищі навчальні заклади були оштрафовані на суму 43 756 гривень. Крім того, двоє людей були притягнуті до адміністративної відповідальності. Їм також доведеться сплатити штраф.

У пресслужбі зазначили, що вищі навчальні заклади мають найближчим часом усунути усі зазначені порушення, аби ціни на платні освітні та інші послуги відповідали законодавству.

Читайте також:

 У харківському ВНЗ завищували ціни на їжу. Незаконний виторг становив понад 47 тисяч гривень. У Держпродспоживслужбі розповіли, що кошти вилучено Головним управлінням зі штрафом у розмірі 100% від необґрунтовано отриманої виручки.

 Харківський ліцей закупив спеції на 2700 грн для нових страв. Так, харківському ліцею кілограм орегано коштував 1 380 гривень, а кілограм чебрецю - 1 350 гривень. При цьому інші навчальні заклади купують ці спеції по 300 та 400 гривень за один кілограм.

 У Харківській області у школи закупили сиру майже на 400 тисяч гривень. Варто зазначити, що ця ціна набагато вища за ту, за якою сир можна придбати в супермаркеті.

Читайте также