Меню Клопотенко: харківський ліцей закупив спеції на 2700 грн для нових страв

Після введення нового меню навчальні заклади почали закуповувати спеції

Нове меню від шеф-кухаря Євгена Клопотенка у навчальних закладах передбачає скорочення кількості солі та цукру у стравах. Натомість дозволяється використовувати деякі спеції: каррі, хмелі-сунелі, чебрець та інші. Харківський ліцей придбав спеції на 2700 грн. Про це повідомляє ХАЦ.

За інформацією джерела, ціни на спеції, за якими навчальні заклади їх закуповують можуть значно відрізнятися. Наприклад, харківський ліцей-інтернат "Обдарованість" уклав договір на постачання орегано та чебрецю. Згідно з даними на сайті "Прозорро", вартість одного кілограма орегано обійшлося ліцею 1380 гривень, а один кілограм чебрецю - 1350 гривень. Загалом загальна вартість спецій перевищила 2700 грн.

Водночас відділ освіти Люботинської міськради придбав спеції набагато дешевше – 1 кг орегано обійшовся у 450 гривень, а один кілограм чебрецю – у 300 гривень. А у Зеленогайській спеціальній школі спеції закупили за ще меншою ціною – по 255 гривень.

За завищеною ціною спеції закупив також відділ освіти, культури, молоді та спорту Близнюківської селищної ради. Варто зазначити, що постачальник виявився одним і тим самим харківським ліцеєм. Відповідно, ціна однакова.

Крім того, у Пісочині закупили для школи сухий кріп по 1340 гривень, тоді як обласна школа №3 купує сушений кріп по 400 грн за один кілограм. Джерело зазначає, що пісочинський відділ освіти має майже унікальну позицію - ванілін. Його купують по 2300 гривень за кілограм. При цьому відділ освіти не вказує, як він фасований або фасований взагалі. В інтернет-магазинах фасований ванілін по 100 г продають за ціною 480 гривень за кілограм.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" писав про те, що у Харківській області до шкіл закупили сиру майже на 400 тисяч гривень. Ціни на продукт у супермаркетах виявилися набагато нижчими.

Також видання повідомляло про те, що Харківська мерія придбає живі квіти на 700 тисяч гривень. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися