У харківському ВНЗ завищували ціни на їжу

Незаконний виторг становив понад 47 тисяч гривень

Фахівці відділу контролю за регульованими цінами під час перевірок в одному з ВНЗ Харкова виявили, що ціни на продукцію громадського харчування необґрунтовано завищено. Про це повідомляється на сайті Держпродспоживслужби у Харківській області.

Наголошується, що у вищому навчальному закладі застосовували торгові надбавки (націнки) значно вищі, ніж затверджені. Тобто, націнки на продовольчу сировину для виготовлення продукції власного виробництва перевищували встановлену норму - 50% від ціни закупівлі. Така сама ситуація була зафіксована і з націнками на покупні продовольчі товари та вироби. Вони перевищували 25% до роздрібної ціни.

Так, загальна сума виручки, отриманої внаслідок завищення вартості продукції, склала за рік 47 015 гривень. Кошти було вилучено Головним управлінням зі штрафом у розмірі 100% від необґрунтовано отриманої виручки.

Читайте також:

Харківські навчальні заклади купують продукти за захмарними цінами. Закупівельна вартість на сочевицю у навчальних закладах варіюється від 50 до 120 грн за кг. Виходячи з даних на сайті Prozorro, найдорожче крупу закуповують у ліцеї "Рятувальник".


Харківський ліцей придбав спеції на 2700 грн для нових страв. Варто зазначити, що ціна за один кілограм орегано склала 1380 гривень, а кілограм чебрецю – 1350 гривень. Натомість інші навчальні заклади купують ці ж спеції по 300 та 450 гривень.

• У дитсадках Харкова показали, які страви дають малюкам на обід після введення нового меню. Відповідно до вимог нового меню, у стравах обмежена кількість солі та цукру, жирів тваринного походження.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися