У Харкові впіймали чоловіка, який «зливав» ворогові позиції української армії (ВІДЕО)

Мотивами дій зрадника була прихильність до ідей так званого «російського світу».

У Харкові затримали 37-річного чоловіка, який співпрацював із російськими окупантами та передавав їм різну важливу для них інформацію. Про це повідомляє портал "Коментарі. Харків", посилаючись на інформацію Управління СБ України в Харківській області.

37-річний уродженець Брянської області листувався до Telegram з невідомим, який просив його надати інформацію про розташування бойових розрахунків та військових техніки збройних сил України на території Харкова, а також результати ворожого обстрілу по житлових кварталах та об'єктах інфраструктури.

Починаючи з 8 березня, затриманий почав надавати окупантам важливу для них інформацію, яка могла завдати шкоди обороноздатності України.

У СБУ встановили, що нібито мотивами дій зрадника була прихильність до ідей так званого "російського світу".

Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження (держзрада). За цей злочин затриманий може отримати покарання у вигляді довічного ув'язнення.

Читайте також:

Харків'янка "здала" своє місто російським окупантам. Жінка передавала російським військовим інформацію про місцеперебування військової техніки, особовий склад ЗСУ, а також про їхнє переміщення по Харкову.

У Харкові впіймали чоловіка, який за 40 тисяч гривень погодився передавати окупантам важливу інформацію. Харків'янину треба було відзначити в електронному вигляді координати розташування об'єкта критичної інфраструктури міста, а саме хлібзаводу "Салтівський" та ФЕД (військовий об'єкт).

Чому російські окупанти так наполегливо і так звіряче, з варварськими обстрілами, намагаються захопити Харків? Чому в них нічого не вийде? Як перша столиця України зміниться після цієї війни? За відповідями на ці запитання журналісти порталу "Коментарі. Харків" звернулися до експертів.

Читайте также