Драма, детектив, історичний: топ-5 фільмів для вечірнього перегляду

Фільми, які зроблять ваш вечір цікавішим

Буває, що хочеться подивитись ввечері по-справжньому цікавий фільм аби віддатися захоплюючим світам і залишити свої щоденні турботи позаду. Отже, якщо ви шукаєте ідеальне кіно для вечірнього перегляду, цей список - саме для вас. Наповнені емоціями, гумором та захоплюючим сюжетом, ці стрічки обіцяють зробити ваш вечір неперевершеним. Отож, беріть попкорн, зручно вмощуйтесь та готуйтесь до захоплюючого кінематографічного відпочинку.


Снайпер. Білий ворон

picture

Рік виходу: 2022 

Країна: Україна 

Жанр: драма, воєнні, історичні 

2013 рік. Микола, пацифіст і ексцентрик, спільно зі своєю вагітною дружиною Настею, оселяються на недавно придбаній землі поблизу Горлівки, що на Донеччині. Пара відмовляється від шкідливих благ цивілізації, намагаючись переконати людство, що у 21 столітті можна жити в гармонії з природою. Проте наївний світ Миколи рухається до занепаду з початком війни на Донбасі. Після втрати дружини та дому він приєднується до добровольчого батальйону, стаючи снайпером. З початку його оточують насмішки через його диваковину та математичну орієнтацію, проте завдяки його настійливості він доводить, що його варто враховувати. Шукайте версію фільму, яка містить сцени, що не потрапили до прокатної версії картини.


Глибоководний горизонт (Deepwater Horizon)

picture

Рік виходу: 2016

Країна: Гонконг, США

Жанр: екшн, драма, трилер

Сюжет фільму базується на реальних подіях, які розгорнулися в 2010 році на американській нафтовій платформі "Глибоководний горизонт" в Мексиці. Ці трагічні випадки призвели не лише до втрат людських життів, але й до виникнення одного з найбільших екологічних катастроф. Внаслідок викиду нафти утворилася велика пляма розміром у 75 тисяч квадратних метрів, і після вибуху почалася сильна пожежа, яку намагалися загасити протягом півтора діб. Майк Вільямс — звичайний працівник платформи, який, вирушаючи на чергову вахту, не міг уявити, чим все закінчиться для нього і його колег. Велика аварія призводить до потужного вибуху і пожежі, залишаючи мало шансів на порятунок. Однак Майк не втрачає віри і готовий зробити все можливе, щоб повернутися цілим до своєї сім'ї.


Мистецтво обману.Аферисти (Sharper)

picture

Рік виходу: 2023

Країна: США

Жанр: драма, кримінал, трилер

Том володіє антикварною книгарнею в Нью-Йорку. Одного разу, набравшись сміливості, він запрошує Сандру на побачення. Сандра раніше вже запитувала про книгу для свого професора і відмовила, але ввечері, коли Том зачиняє двері, вона знову з'являється перед ним. Виявляється, що раніше вона не могла наважитися відповісти "так". Перші вечори, проведені разом, розкривають, що у них багато спільного, включаючи любов до особливої книги, перше видання якої знаходиться у Тома. Під час ночі в апартаментах Сандри Том чує гучний стукіт у двері. Лежачи в ліжку, він сприймає лише голос своєї дівчини та незнайомого чоловіка, які сперечаються в коридорі. Пізніше Сандра розповідає Тому, що має проблеми зі своїм братом і щоб позбутися його, їй потрібно знайти 350 000 доларів. Том, який успадкував значну суму, хоче віддати гроші, але Сандра вагається, бо їхнє знайомство ще недостатньо глибоке. Проте герой фільму наполягає...


Чорна скринька (Black Box)

picture

Рік виходу: 2021

Країна: Франція:

Жанр: фільм-катастрофа, трилер 

Найбільш обдарований співробітник Бюро розслідувань та аналізу безпеки громадянської авіації — Матьє Вессер (виконавець ролі П'єр Ніне). У випадку авіакатастрофи йому довіряють прослуховування записів чорних скриньок. За унікальним тонким слухом чоловіка його визнають цінним експертом, навіть порівняно з іншими фахівцями. Під час аварії літака Дубаї – Париж в Альпах загинуло 316 людей, і Матьє отримує завдання розслідувати вцілілі записи. Звучання, яке він почув, радикально змінює його поведінку. Він зобов'язаний розкрити правду громадськості, але його відсторонюють від слідства. Незвичайності в поведінці Матьє виходять за рамки припустимого. Навіть дружина Наемі (виконавиця ролі Лу де Лааж), чия робота також пов'язана з авіацією, втрачає терпіння.

Детективний трилер "Чорна скринька" створено в копродукції Франції та Бельгії. Режисер і співавтор сценарію — Ян Гозлан. У 2015 році він зняв фільм "Ідеальний чоловік". Обидва трилера мають головних героїв з іменем Матьє Вессер, обидва рази виконані П'єром Ніне. Варто зазначити, що сюжети цих фільмів абсолютно непов'язані, а головні герої — різні особистості.


007: Не час помирати (No Time to Die)

picture

Рік виходу: 2021

Країна:  Велика Британія, США

Жанр: екшн, пригоди, детектив, кримінал, трилер 

За плечима цього відважного агента вже багато небезпечних завдань. Можна сказати, що були часи, коли Джеймс Бонд врятував увесь світ! Та зараз настав час спокійних буднів. Відсунувшись від справ, Бонд переїхав на Ямайку, спробовуючи насолоджуватися тихим життям, де не має місця переслідуванням і перестрілкам. Проте ця ідилія триває недовго, адже на острів прибуває Фелікс Лайтер - агент ЦРУ, з яким Бонд дружить багато років. Старий товариш із бойових часів просить про допомогу. Викрадений вчений, знання якого може становити загрозу в неправильних руках. Розуміючи ступінь небезпеки, Бонд погоджується взяти участь у спецоперації по визволенню полоненого вченого. Вважаючи, що завдання не повинно бути надто складним, Бонд і не уявляв, що ця місія стане найнебезпечнішою за весь його кар'єрний шлях! Чи зможе висококваліфікований агент вийти цілим і невразливим цього разу?



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися