У громаді на Харківщині попрощалися з двома військовими (ФОТО)

Одному військовому було 44 роки, а іншому – всього 24

Сьогодні Дергачівська громада простилася з двома загиблими оборонцями України – солдатами Андрієм Будьонним та Владиславом Іваненком. Про це повідомив начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко, інформують "Коментарію Харків".

picture

Андрій Будьонний народився у Дергачах у 1980-му році, закінчив Дергачівський ліцей №2. До повномасштабного вторгнення проходив військову строкову службу в Одесі. У грудні 2022 року чоловік долучився до Збройних сил України. Андрій був стрільцем-помічником гранатометника у складі військової частини А7401, боронив Батьківщину від окупантів на Донецькому та Запорізькому напрямках.

На початку січня 2024 року Андрій зник безвісти. На жаль, згодом стало відомо, що 11 січня підрозділ чоловіка потрапив під ворожий обстріл під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Новодарівка. Внаслідок тяжкого поранення чоловік загинув. У Андрія залишились мати Наталія, вітчим Костянтин та брат Ярослав.

picture

Владислав Іваненко народився у Дергачах у 2000-му році, де проживав та закінчив Дергачівський ліцей №3. Молодий чоловік не зміг стояти осторонь війни. Ставши на захист Української держави, боєць проявляв стійкість та мужність у боях з агресором на Запорізькому напрямку фронту.

Владислав був командиром відділення розвідувальних безпілотних авіаційних комплексів у складі 3-ї бригади оперативного призначення НГУ. На жаль, чоловік загинув внаслідок ворожого артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Роботине. У Владислава залишились мати Неля та батько Сергій.

Сьогодні українських захисників провели в останню путь на Алеї Слави Семенського кладовища у Дергачах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Російська армія використала чорні дрони для ударів по Харкову (ФОТО)

Щонайменше четверо людей постраждали під час атаки дронами на місто Харків. Уламки російських безпілотників "Герань-2" слідчі збирають на місцях влучань. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов, інформують "Коментарі. Харків".

Він опублікував фото уламків беспілотників, які російська армія запустила по Харкову. Видно, що вони мають чорне фарбування, на відміну від колишніх білих, які росія застосовувала раніше.

Ще у листопаді речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що щоб ускладнити роботу української протиповітряної оборони, росія почала застосовувати ударні дрони Shahed чорного кольору.

Для чого це робиться – читайте та дивіться за посиланням.

Мер Харкова хоче створити конкуренцію забудовникам та ріелторам в місті

Міський голова Ігор Терехов зустрівся з експертами Житлової ініціативи для Східної Європи, що реалізується під патронатом Європейської економічної комісії ООН.

Під час переговорів обговорювалися деталі розробки Концепції муніципального житла для міста. Проєкт реалізовуватиметься за фінансової підтримки Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Як зазначив мер, внаслідок обстрілів понад 150 тис. городян втратили житло, тому сьогодні є потреба не лише у відновленні пошкоджених будинків, а й у будівництві житла. За його словами, це сприятиме поверненню харків'ян до міста.

Яку ініціативу запропонував мер Терехов – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися