"Кисетні Котики" Харкова підім'яли обнал через скручування

В Антикор опублікували статтю, яка безпосередньо зачіпає Терехова

В Антикорі заявили, що на Харківщині угруповання місцевих "наглядачів" за сприяння високопоставлених силовиків нібито сконцентрувала у своїх руках сфери податкових махінацій і контрабанди сигарет під ширмою нібито доведеного з Києва делікатного завдання по наповненню передвиборчого фонду чинного в.о. Харківського міського голови Ігоря Терехова нібито для подальшого його обрання на посаду місцевого градоначальника.

Ідеологом запуску відповідної схеми називають народного депутата 8 скликання Ігоря Котвицького ("Народний фронт"), а провідником його інтересів в "кешуванні" - президента Харківської асоціації спортивних та бойових єдиноборств Юрія Даниляка. Даниляка харківські журналісти називають кумом/другом/діловим партнером прокурора Харківської області Олександра Фільчикова. В якості четвертого "акціонера" запуску корупційного "харківського ноу-хау" зустрічається згадка про керівника регіонального управління Державної фіскальної служби Артема Єфремова.

За словами Бойка, згідно з даними учасників ринку, потоки та схеми, на які поставили свої сідничні нерви нові "дивляться", стосуються традиційного "тендерного розпилу", викачування бюджетних коштів з комунальних підприємств, "обілечування" бізнесменів з підвищенням суми "відкупних" etc.

"Наприклад, одне лише" раптова поява "на ринку конвертаторів протеже Котвицького вже призвело до зростання ставки на "кешування"на 1,5%, які Даниляк списує на" посередницькі послуги "в забезпеченні" зеленого світла "на проведення операцій по переведенні в готівку", - пише Бойко.

Фірмовим же блюдом з "комерційної пропозиції" новоявлених смотрящих, яких позаочі називають групою "Котики", виступає схема по мінімізації податкового навантаження на суб'єкти господарювання. До того ж додатково накручена на контрабанду сигарет з залученням в "схематоз" крупних операторів тютюнового ринку.

У підстави даної афери - діяльність пулу посередників з ліцензіями на оптову торгівлю, які набувають підакцизну групу товарів (насамперед, сигарет і алкоголю) у виробників, а надалі відображають реалізацію продукції "фірмам-метеликам". Якраз на цих "фіктарях", не доходячи до роздрібного продавця, виникає пересортування і підміна номенклатури товарів.

Коштом цього алкогольні та тютюнові вироби відпускаються за "нал" без будь-якого відображення в бухгалтерському та податковому обліках, а куратори таких "конвертів" щомісяця збагачуються на суму не менше 1 млрд. Грн!

Як чітко налагоджений принцип роботи відкатаною схеми виразно бачиться на прикладі вражаючих успіхів зареєстрованої на Харківщині компанії "Реджо Логістика". Через цю фірму мастодонти сигаретного ринку - компанії "Тедіс", "Волинь Тютюн", "Юнайтед табако", "Сіті Трейд Компані", "Кисет" і т.д. відпускають для подальшого продажу в роздріб сигарети на воістину космічні суми. Після цього відбувається "скручування", наслідком чого стають фантастичні цифри звітності "Реджо Логістики", а-ля продажу за один день фізособам тютюнових виробів... на 235 млрд грн!

Дозволимо читачеві самостійно прикинути цифру, скільки "прикурюють" від такого колосального профіту ідеологи/організатори афери Котвицький, Даниляк, Фільчаков і Єфремов. Висунемо припущення, що навряд чи мова йде про суми з менш ніж вісьмома, а то і дев'ятьма нулями. Підтвердження цьому легко знайти навіть в судовому реєстрі: два роки тому під час обшуку в компанії "Кисет", засновником якої виступає Котвицький, податківці виявили 50 млн грн в "чорному налі".

Тоді скандал вдалося по-тихому зам'яти, а ось в історії з ініційованими екснардепом і його протеже Данилюком поборами "під вибори-2021", схоже, все тільки починається.




Активист

10 липня 2021, 14:29

Котвицкий это в смысле подельник армяшки.

Александр

10 липня 2021, 12:42

Спрос на лохотрон рождает предложение

Иван

10 липня 2021, 10:48

Ну и к чему эта информация?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися