У лабцентрі розповіли, з яких харківських джерел не варто пити воду

Кожна третя проба рідини в нашому регіоні не відповідає гігієнічним нормам

На Харківщині кожна третя проба води з джерел не відповідає гігієнічним нормам. Про це повідомили в регіональному лабораторному центрі.

За даними фахівців, у рідині знаходили підвищену концентрацію нітратів, кремнію, марганцю, сульфатів, заліза та інших речовин. Через це існує загроза для здоров'я жителів Харківської області, особливо дітей. З початку року водою з колодязів отруїлися двоє малюків в віці до трьох років. Обидві постраждалі дитини були госпіталізовані.

Відзначається, що підвищену концентрацію нітратів, через яку постраждали діти, виявили в Балаклійському, Ізюмському, Борівському, Близнюківському, Лозівському, Нововодолазькому, а також Чугуївському, Барвінківському і Дворічанському районах. Крім того, лабцентр не рекомендує пити воду в джерелах "Петренки-1" і "Петренки-3", на вулиці Полтавський шлях, 198 і на правій стороні вулиці Бучми, а також в парку "Юність".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що сьогодні, 7 травня, в частині будинків шести районів Харкова тимчасово припинено водопостачання.



Джерело: https://labcenter.kh.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися