Де в Харківській області будуть вакцинувати від коронавірусу

Щеплення можна зробити безкоштовно дорослим та підліткам.

Зробити щеплення від коронавірусу знову можна в деокупованих Ізюмі, Балаклії, а також Вовчанській та Печенізькій громадах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Загалом на сьогодні в Харківській області працює 121 пункт щеплення.

Як повідомила заступниця директора Департаменту охорони здоров'я ХОВА Жанна Овчарова, всього з початку російської військової агресії у Харківській області було зроблено 126 тисяч щеплень, а за весь період вакцинальної кампанії – майже 3 мільйони.

"Ми отримали ще 13 000 доз вакцини Comirnatyі, всі пункти щеплення забезпечені вакциною CoronaVac. Ситуація з COVID-19 не викликає серйозних занепокоєнь", - наголосила Жанна Овчарова.

Наразі в регіоні для хворих на коронавірус підготовлено 2121 ліжко у 14 медичних закладах, з них 300 – дитячі. Киснем обладнані 1743 ліжка, з них 76 – зайняті.

"Завдяки закупівлі МОЗ на цьому тижні ми отримали три кисневі станції, які вже передали в Обласну дитячу інфекційну лікарню, в Балаклійську лікарню, та 18-у лікарню міста Харкова", - розповіла Жанна Овчарова.

Вона також додала, що з листопада дозволено бустерне вакцинування підліткам віком від 12 до 17 років. Наразі діти від 14 років можуть робити щеплення самостійно, а школярі 12-13 років мають обов'язково бути з батьками.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що залишили по собі росіяни в деокупованому Куп’янську. 17 листопада прокурори спільно зі слідчими поліції провели огляд ліцею у м. Куп‘янськ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласної прокуратури.

Правоохоронці вилучили понад п’ять тисяч російських підручників для школярів 1-11 класів. Крім того, окупанти вже підготували й атестати про неповну загальну середню освіту російського зразка, підписані так званим "главой военно-гражданской администрации Харьковской области". На одній з коробок, де знаходились книжки з м. Краснодар, росіяни залишили вірш про "мир та дружбу" — черговий кремлівський наратив. У коментарях під дописом прокурорів один з підписників написав: "Можна пічки топити", як варіант, куди можуть знадобитися такі "речдоки".

У Харкові сорок рятувальників намагалися загасити житловий будинок. Причина пожежі встановлюється. Учора вдень в Основ’янському районі Харкова сталася пожежа у житловому двоповерховому будинку по вул. Б. Хмельницького, 10. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Приблизно о 15 годині у будинку горів дах на площі майже 100 кв. м. До місця події було направлено 7 відділень служби порятунку на автоцистернах та 1 відділення на автодрабині у складі 40 рятувальників.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися