У Харкові будуть розвивати концепцію розумного міста

Ігор Терехов зацікавлений у поверненні айтівців до Харкова.

Онлайн-зустріч міського голови Ігоря Терехова з представниками IT-сфери Харкова пройшла 13 квітня.

Під час бесіди вони обговорили перспективи співпраці між Харківською міською радою та "Kharkiv IT Cluster". Значну увагу учасники зустрічі приділили розвитку концепції розумного міста, створенню безкоштовних IT-курсів для харків'ян та можливості залучення IT-фахівців до відновлення міста. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

За словами Ігоря Терехова, основою майбутнього Генерального плану розвитку післявоєнного Харкова є саме побудова потужного IT-кластера. Мер зауважив, що зацікавлений у поверненні айтівців до Харкова та реалізації спільних проєктів.

"Ми активно працюємо над відбудовою міста, залученням інвестицій та велику увагу приділяємо саме IT-сфері, щоб фахівці якнайшвидше повернулися до Харкова. Я тільки за, щоб ви долучалися до наших проєктів а ми - до ваших", - зазначив міський голова.

Виконавчий директор "Kharkiv IT Cluster" Ольга Шаповал повідомила, що харківські айтівці активно допомагали й продовжують допомагати Збройним Силам України, літнім людям, а також беруть участь у благодійній діяльності. Втім, однією з першочергових задач для розвитку сфери IT у Харкові є повернення студентів до міста.

"Вплив IT-індустрії був величезним до повномасштабного вторгнення і залишається таким зараз. Бажання допомагати у нас меншим не стає, але ми хочемо, щоб люди, які зараз сумніваються, чи повертатися, побачили, що Харків оживає", - зазначила Ольга Шаповал.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Комендантська година на Великдень – чи будуть нічні богослужіння у храмах

Усі основні великодні богослужіння у храмах Харківської єпархії Православної церкви України будуть проводитися під час світлового дня 16 квітня, у неділю. Якщо ж церкви вирішать проводити нічні служби, то вірячи мають орієнтуватися на комендантську годину, що запроваджено у області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Так, очільник області в етері національного телемарафону зазначив, що було проведено засідання з представниками Ради Церков та правоохоронних органів, де було наголошено на необхідності неухильного дотримання комендантської години з 23:00 до 5:00 під час Великодніх свят.

"Якщо люди захочуть бути в храмі на нічній службі, вони мають залишатися там усю службу – до кінця комендантської години. Під час відвідування храмів громадяни обов'язково повинні мати документи, що підтверджують особу. Працівники Нацполіції чергуватимуть біля кожної церкви", – підкреслив Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися