Швейцарці підтримали харківський стартап

Харківський проєкт зацікавив швейцарців

Швейцарська компанія IMD взяла стартап із Харкова у розробку. Йдеться про повітряне таксі, яке розробила харківська компанія FED спільно з Національним аерокосмічним університетом ім. Жуковського "ХАІ". Про зацікавленість іноземних колег розповів в.о. губернатора Харківської області Олександра Скакуна.

"Найпрестижніша бізнес-школа світу - швейцарська IMD - взяла наш стартап у роботу для підтримки у виведенні його на світовий рівень – аж до розміщення IPO. Більш того харківська розробка, яку на світовому рівні нині просуває компанія Sirius Aviation AG, увійшла до 17 перспективних стартапів, які будуть співпрацювати з класами EMBA – тобто найкращими міжнародними бізнес-менеджерами світу", - написав Скакун.

Передбачається, що безпілотник зможе аналізувати завантаженість доріг з повітря і навіть знаходити аварійні ділянки на комунікаціях. Окрім цього має бути окрема версія для пасажирських та вантажних перевезень.  

Нагадаємо, сама компанія FED є однією з провідних в Україні з розробки, виробництва, сервісного обслуговування та ремонту авіаційних та космічних деталей чи агрегатів.

Нагадаємо, харків'янин Дмитро Запорожець є співзасновником відомого стартапу для розробників GitLab, який 13 жовтня вийшов на IPO (первинне публічне розміщення акцій) на біржі Nasdaq. В Bloomberg 14 жовтня відзначається, що до початку відкритих торгів GitLab вже підняв 801 мільйон після продажу 10,4 млн акцій по 77 доларів за штуку. Ринкова капіталізація компанії досягла 11 млрд доларів. Однак це була не межа, в CNBS розповіли, що акції вже в дебютний день виросли на 35% і вартість однієї зросла до 103,89 долара. Загальна капіталізація компанії на закритті торгів збільшилася до 14,9 млрд доларів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися