Як жителі Харківського зоопарку навчають справжньої дружби (фото)

Іноді дружба буває не тільки між тваринами одного виду, але й між абсолютно різними вихованцями зоопарку

У Міжнародний День друзів, який відзначають 9 червня, в Харківському зоопарку вирішили розповісти про своїх жителів, які вміють дружити не гірше людей. Зворушливими історіями зоопарк KharkivZoo поділився зі своїми шанувальниками в соцмережах.

Найвірнішими друзями в Харківському зоопарку виявилися жителі секції "Планета мавп" - двоє орангутангів Флора і Жора. І хоча місцем звичайного проживання цих тварин є острів Суматра в Індонезії, ці двоє переїхали до Харкова з Франції. Там вони жили до 2019 року в зоопарку La Boissièredu Doré. У групі орангутангів у французькому зоопарку Жору не прийняли інші самці, постійно ображали та нападали на нього. Молодого орангутанга ізолювали, але йому на допомогу прийшла Флора, вона почала його захищати, і стала його так званим "соціальним партнером" (в зоопарку таких називають "друг"). З того часу пара стала нерозлучною. Тому коли Харківський зоопарк запросив до себе на ПМП Жору, разом з ним приїхала і подруга. Вони живуть разом, душа в душу, часто грають і пригощають один одного солодощами.

picture

Ще одна вражаюча історія дружби трапилася між тваринами, які, здавалося б, не можуть мати між собою абсолютно нічого спільного. Один з вольєрів з водоймою заселяли чорні лебеді родом з Австралії. Через деякий час до них підселили молоду самку водяного буйвола. Це незвичайні для нас тварини, які в основному живуть в азіатських лісах поблизу водойм і більшу частину доби проводять у воді. Можливо, саме любов до водних процедур і зблизила між собою птицю і величезного ссавця, бо багато часу вони проводили поруч один з одним.

picture

Дружбу між тваринами працівники зоопарку пояснюють проявами різних інстинктів - у когось - це потреба в батьківській турботі, а у когось - просто симпатія.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що Харківський зоопарк після реконструкції пообіцяли відкрити до Дня міста - 23 серпня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися