Які тварини з'являться у Харківському зоопарку навесні

Більшість нових тварин не можна перевозити за холодної погоди

У Харківському зоопарку навіть після відкриття тривають роботи з обладнання вольєрів та підготовки їх до комфортного життя тварин. Про те, кого планує поселити у себе зоопарк незабаром, розповів Маріо Хедеймакер, ментор Європейської асоціації зоопарків та акваріумів EAZA. Про деталі візиту європейця розповіли у пресслужбі Харківської міськради.

За його словами, нових тварин вже навіть зарезервували для Харкова, але більшість з них не можна транспортувати коли холодно, тому вони прибудуть до нової домівки вже навесні.

Серед нових мешканців зоопарку будуть білі ведмеді, слони, бегемот, амурський леопард, тапіри, жирафи, орангутанги, шимпанзе, різноманітні птахи.

Єдиними тваринами, які мають прибути вже найближчим часом, є пінгвіни, які не бояться несприятливих погодних умов.

За словами представника EAZA, задля того, аби доправити тварин з одного зоопарку в інший, потрібно виконати великий обсяг робіт із погодженням та оформленням документів, адже під час транспортування та передачі мають дотримуватися суворі правили.

Усі тварини, яких отримає Харківський зоопарк, є членами програм розведення рідкісних тварин та тварин, що зникають, також більшість з них входить до племінних книг.

У цих програмах беруть участь майже 400 європейських зоопарків. Цього року до їх переліку увійде і Харків.

Маріо Ходеймакер зазначив, що він оглянув нові простори Харківського зоопарку та був приємно здивований:

"Кілька років тому я вперше побачив малюнки і креслення зоопарку перед реконструкцією. Я уявити не міг, що все так добре втілиться в життя", - розповів європеєць.

За його словами, Харківський зоопарк став кращим зоопарком Європи. Окремо він відзначив ідею зі створенням величезних статуй звірів на території парку, де усі відвідувачі можуть сфотографуватися з копією тварини. Маріо Ходеймакер зазначив, що це є чудовим піаром, адже подібні фотографії зацікавлять людей по всьому світі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, як потрапити безкоштовно у Харківський зоопарк.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися