У Харкові дощ завадив послухати класичну музику - чому перенесли концерт у Шарівці

Аномальна дощова погода в Харківській області стала причиною скасування кількох великих заходів цього літа, що проводяться за державної підтримки

Харківська філармонія стала першою учасницею всеукраїнської акції, яку проводить Міністерство культури, і жертвою аномальних погодних умов. Про те, що трапилося з концертом симфонічного оркестру, розповіли у пресслужбі Харківської обласної філармонії.

Саме з виїзного концерту 29 червня на території палацово-паркового комплексу "Садиба" в селищі Шарівка в Богодухівському районі Харківська філармонія мала розпочати Всеукраїнську акцію "Музика під відкритим небом".

Її організатором є Міністерство культури і інформаційної політики України в рамках святкування 30-річчя Незалежності України. Як видно з назви акції, і, власне, назви самого концерту, він повинен відбутися під відкритим небом у мальовничій атмосфері Шарівської "Садиби".

Через погодні умови, які прийшли в регіон, зокрема, зливи і сильний вітер, організатори були змушені скасувати виступ музикантів і перенести його на четвер, 30 червня.

Якщо цього дня дозволить погода, то диригентом симфонічного оркестру виступить заслужений діяч мистецтв України Юрій Янко. Музиканти виконають твори Б. Лятошинського, М. Скорика, М. Лисенка, а також інших відомих композиторів.

Для глядачів захід буде повністю безкоштовним, а дістатися до Шарівського палацово-паркового комплексу "Садиба" з Харкова можна із автовокзалу № 2.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Харкові на Міжнародний День музики влаштували "Концерт на воді". Музиканти виконували музичні твори, стоячи на SUP-дошках, які рухалися посередині річки за течією. Під час шоу музиканти були одягнені в дивовижні костюми і випускали в повітря різнокольорові фарби.




Рина

29 червня 2021, 20:24

30 июня - это среда,а не четверг.Исправьте пожалуйста

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися